Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [logo] Benner tytułowy stronki!
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
kowal199306
Właśnie zabieram się za tworzenie strony na temat sagi Gothic i zrobiłem 3 projekty banerów tytułowych. Chciałbym abyście je ocenili i jeżeli choć troszkę będą Wam się podobały pomogli mi wybrać który ma znaleźć się na mojej nowej stronie. Za wszelkie sugestie z góry dzięki. cool.gif
Banerki znajdują się TUTAJ!

Nie oceniajcie mnie zbyt surowo gdyż dopiero zaczynam swoją przygodę z grafiką. winksmiley.jpg

Dokładne adresy do obrazków:
Logo 1 - KLIK!
Logo 2 - KLIK!
Logo 3 - KLIK!
Shili
Chodzi Ci o coś innego niż gry komputerowe (nie znam innych Gothiców, więc pytam). A wbrew pozorom jest to ważne pytanie.

Bo widzisz, top od razu powinien wskazywać o co chodzi, w trzecim jeszcze idzie się domyśleć, ale w drugim i pierwszym ni hu hu. Być może maniacy się dopatrzą tam screenów z gry, ale strona jest pisana przecież nie tylko dla najbardziej maniakalnych maniaków.

Druga sprawa jest taka, że te grafiki są za duże! Połowy strony co prawda może nie zajmują, ale i tak są zbyt duże. Bałabym się pomyśleć jak by to wyglądało na mniejszych rozdzielczościach.

Nie radzę również wydziwiać za bardzo z czcionką, jak w pierwszym. Liczy się prostota, a tutaj jest jakiś odblask metalu, dzika i nieładna otoczka.
AjaxSrajax
Drugi mi się najmniej podoba. Ale efekty na czcionkach faktycznie, nie zachwycają. Nie przesadzaj z nimi, bo Cię cofną o 10 lat back winksmiley.jpg
Trzeci nawet ma coś w sobie. Nawet nieźle dobrane scenki smile.gif
A za duże toto jest, faktycznie T_T

pzdr smile.gif
.radex
Nic specjalnego, ale dużo lepiej, niż ostatnio.

IMO trzeci najlepszy.
SHiP
Ogólnie nie podoba mi się. Czcionki są całkowicie nietrafione. Przyjrzyj się jak wyglądają czcionki w grach fantasy:

http://www.egielda.com.pl/images/art/af219...f892d685d04.jpg
http://www.fontriver.com/i/maps/el_diablo_map.png
http://www.empik.com/b/o/b9/01/b9016ed2c67...31e05e5a9c6.jpg

Twoje nie wiem dlaczego kojarzą mi sie ze star wars(szczegolnie 3) i ogólnie kosmosem =)
kowal199306
Czyli uważacie że trzeci nadaje się na stronę czy jeszcze trzeba go trochę poprawić??
.radex
Zmień czcionkę.
kowal199306
ok dzięki za pomoc. Jak tylko go poprawię to znowu podrzucę do oceny.

Tak jak mówiliście wybrałem 3 baner i poprawiłem w nim czcionkę. Zastosowałem czcionkę z gry stworzoną przez jej producenta więc chyba powinno być ok. Proszę jeszcze raz o ocenę.
BANER - KLIK
Shili
Ale to nadal jest straszliwie duże (chyba że w zamierzeniu chcesz na wstępie ukryć treść)! Header nie powinien być taki, żeby skutecznie przesłonić połowę strony, a Ty masz i tak rozplanowane na tym napisy, że skrócenie go nie powinno robić problemu.

Na czczionce nie podobają mi się te refleksy świetlne i zrobienie z czcionki metalu. Może pasowałyby, gdyby było dla nich inne tło, ale aktualnie moim zdaniem nie są ładne.
cycofiasz
Mało profesionalne
esms
Kolory są niespójne a całość byle jaka. Ten szary "pasek" na dole logo i ten niebiesko-biały gradient - fuj!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.