Pytanie brzmi dlaczego to nei działa . .. sprawdzałem z opcją 0777 i też nie działało :/. Nie tworzy mi ani linku ani katalogu
nospor
14.07.2008, 19:25:24
a czy ty masz dostep na serwerze do katalogu glownego? Nie sądze. / oznacza katalog glowny. ./ oznacza katalog biezacy
michal_robak
14.07.2008, 19:34:22
znaczy się tak ... jestem w katalogu bierzącym /panel/ (i tu siedzi ten plik test.php)
ustawione prawa dostępu katalogu na 755 ale 777 też nic nie daje.
"Główny" katalog jest wyżeszj oczywiście. Więc powienem nadać katalogowi root takie prawa dostępu ?.
nospor
14.07.2008, 19:41:44
jaki panel? Przeciez w kodzie wyraźnie widze ze tworzysz plik w katalogu glownym: '/'.$link gdzie $link to nazwa pliku
wrzasq
15.07.2008, 15:59:22
@jarmiar: hah, a to ciekawe... poczytaj lepiej o "sticky bit" i nie myl innym, ktorzy szukaja pomocy.
@michal_robak: jarmiar'a nie sluchaj, bo glupote pisze, atrybuty przez chmod() ustawiasz po prostu liczba oktalna (osemkowa) a nie dziesietna wiec po to jest to zero z przodu i zero tam zawsze musi byc. sprawdz po prostu to, o czym pisze ci nospor.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.