Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyrażenia regularne - raz jeszcze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rycy85
Witam,
widocznie jestem zbyt głupi aby ogarnąć te regexp, bo znów mam z nimi problem:(

Mógłbym mi ktoś pomóc i powiedzieć jak wyszukać z tego:
<a href="index?Act=find_trip&amp;sort=NoPriceMin&amp;part=0&amp;find_sess=278330804" class="siteNo">
tylko to:
index?Act=find_trip&amp;sort=NoPriceMin&amp;part=0&amp;find_sess=278330804

próbowałem:
Kod
preg_match ("/<a href=\"(.*?)\" class=\"siteNo\">/", $result, $current_link);

ale niestety nie działa;/
coś robię źle z tymi cudzysłowami.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam,
rycy
starach
  1. <?php
  2. $result = '<a href="index?Act=find_trip&amp;sort=NoPriceMin&amp;part=0&amp;find_sess=278330804" class="siteNo">';
  3. preg_match('#<a href="(.*?)" class="siteNo">#', $result, $current_link);
  4. var_dump($result);
  5. var_dump($current_link);
  6. ?>
edit>
Wynik:
Cytat
string '<a href="index?Act=find_trip&amp;sort=NoPriceMin&amp;part=0&amp;find_sess=278330804" class="siteNo">' (length=100)

array
0 => string '<a href="index?Act=find_trip&amp;sort=NoPriceMin&amp;part=0&amp;find_sess=278330804" class="siteNo">' (length=100)
1 => string 'index?Act=find_trip&amp;sort=NoPriceMin&amp;part=0&amp;find_sess=278330804' (length=74)
rycy85
dzieki:)

Mam jeszcze jedno pytanie:

Na czym może polegać różnica? Ponieważ gdy robię to orglee pokazał to wszystko pięknie działa i jest ok. Natomiast gdy $result wyciągniętym za pomocą cURL kodem to już mi tego nie chce wyszukać? Z tego co zauważyłem to jakby chodziło o te cudzysłowy, ale gdy zajrzę w kod źródłowy to wydaje się że jest on identyczny z tym:
$result = '<a href="index?Act=find_trip&amp;sort=NoPriceMin&amp;part=0&amp;find_sess=278330804" class="siteNo">';

Ma ktoś jakiś pomysł na to??

Pozdrawiam,
rycy

Po sprawdzeniu pod IE kodu źródłowego okazało się, że jednak wygląda on tak:
<a href='index?Act=find_trip&amp;sort=NoPriceMin&amp;part=0&amp;find_sess=278330804' class=siteNo>
Zatem nie jest identyczne z tym:
<a href="index?Act=find_trip&amp;sort=NoPriceMin&amp;part=0&amp;find_sess=278330804" class="siteNo">

Czyżby Firefox oszukiwał z kodem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.