Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [design]Portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
trucksweb
Przedstawiam na szybko robiony projekt dla swojego portfolio. Zmuszony jestem zastapic obecne czyms innym mogacym w przyszlosci (za jakies 2-3mc) sluzyc jednoczesnie za ofertowke ze skryptem/programem.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...d193ed2084.html

Wszelkie uwagi mile widziane. zdjecie w topie jest do ponownego wyciecia tongue.gif
.radex
kolorystyka podoba mi się.

ten tekst "Bo liczy się pasja" wygląda... brzydko (czcionka bez antyaliasingu).

btw. Joomla źle mi się kojarzy....
trucksweb
Cytat
btw. Joomla źle mi się kojarzy....

a mnie dobrze, od 6lat z nia pracuje laugh.gif
Poza tym, to beda rotacyjne zmieniane loga wiec zalapie sie jeszcze TYPO3.

napis poprawilem, ale chcialem umiescic go jako zykly tekst a nie jako obrazek. Zastanowie sie jeszcze nad tym.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...26c54ce745.html
AjaxSrajax
Hej,

1)
- Nawigacja ładna.
- Header: olbrzymi, tak jak Twoje zdjęcie, wygląda jak byś był miażdżony headerem i contentem.
- Bo liczy się pasja... Cóz.. nie widać jej w tym projekcie...
-Pobierz moje CV - takie malutkie na środku wielkiego headera - wygląda jakbyś nie wiedział, gdzie to umieścić.
-Portfolio - dwa projekty się mieszczą, dalej overflow:scroll, czy po prostu długa strona? I to i to to zły pomysł.
- aktualności - 40% contentu - kogo to obchodzi? napewno mniej miejsca na to.
- JOOMLA - też nie jestem przekonany, nie dawałbym o tym info- wygląda jak zapychacz miejsca
poza tym ona nie krzyczy, ona wrzeszczy:
because open source matters - nie mieszjmy języków, poza tym, myślałem, że it`s all about passion,
co za dużo sloganów to nie zdrowo.

2) W sumie to najważniejsze:

Strona freelancer`a musi być UNIKALNA, śliczna, prezentować Twoje umiejętności. Ta strona nie ma nic z tych rzeczy. Nie jest łebdwazerowa nic a nic, ot zwykły szablon , jakich tysiące na trójkę z plusem. Nawigacja ładna jak pisałem, ale też nie zaskakuje, a to najfajniejszy element strony, zresztą dobrze o tym wiesz.
Web2.0 graficznie to dwa znane slogany, zresztą tytuły książek: Don`t let me think! i Save The Pixel.
Myślę, że w dzisiejszych czasach zwłaszcza portfolio musi spełniać te kryteria.

no to pozdro smile.gif
Luciano
Ta joomla to tak apropo nowej akcji polskiej grupy wobec Turkow?? smile.gif smile.gif anyway.. sam design cieszy. Jesli juz zdecydowales sie umiescic swoja? podobizne przydalo by sie to w lepszej jakosci, bardziej ostre i nie tak ciemno. Raczej delikatny kontrast.. subtelnie i gladko.
trucksweb
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...d992ea2a75.html

male poprawki rolleyes.gif
jak mowilem ten sam szablon/strona/domena maja sluzyc jako prezentacja skryptu-produktu JEDNOCZESNIE tongue.gif

strona bedzie scrollowana normalnie, bez iframe.

Cytat
Strona freelancer`a musi być UNIKALNA, śliczna, prezentować Twoje umiejętności

tu sie stanowczo nie zgodze, ale kazdy moze miec swoje zdanie.

//
btw. co sie czepiacie Joomli ?
AjaxSrajax
Zdecydowanie lepiej.

Jednak dla mnie dobra stronka freelancera jest tego typu, ale nie tylko Ty się ze mną nie zgadzasz winksmiley.jpg

pzdr,
Luciano
popraw zdjecie biggrin.gif
cycofiasz
Ładne nawet tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.