Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: htmlarea i zarzadzanie plikami
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rafiksq
Mam system np. cms, korzysta z niego kilka osob i mam htmlarea. chcialbym zeby zarzadzanie plikami dla kazdej osoby bylo odzielne tzn. dla kazdego jest odzielny katalog na pliki i jak zrobic zeby system sam wykrywal np po loginie jaki jest przypisany do niego katalog. Gdzie mozna to zmienic? troche eksperymentowalem ale niewyszlo.
piraciq
jak masz userów dajmy na to w bazie to maja swój identyfikator "Id_user" jakis numerek i po tym mozesz identyfikować usera po zalogowaniu i podać mu na tacy jego pliki :]
rafiksq
:)to ja wiem jak to zaprojektowac ale nie wiem jak wdrozyc, poprostu co i w jakim pliku zmienic? okno zarzadzania plikami w tym edytorze otwiera sie w nowym oknie, i teraz w jaki sposob przeniesc zmienna do tego nowego okna?jesli w linku np. "id=12233" to w jakim pliku tego edytora zmienic postac urla zeby pobieral dane.probowalem za pomoca sesji ale tez nie dziala bo sesja dziala tylko w tym samym oknie a tu sie otwiera nowe. jakis pomysl?
piraciq
Wiesz czytać to my umiemy, pisać też czasem :]

ale czytać w myślach to nikt z nas nie potrafi czarodziej.gif

co tam masz :]

pokaż :]
rafiksq
Jak bym wiedzial co pokazac to w sumie byloby to rozwiazanie mojego problemu, bo pewnie chodzi o pokazanie kodu pliku systemu htmlarea. niestety nie wiem w jakim pliku tego edytora dolozyc do sciezki linku zmienna id_usera. w tej chwili probuje zmienic ta sciezke w spaw2 wiec moze ktos zna ten program na tyle ze moze cos mi doradzic?
piraciq
hmm no to może być problem jeśli nawet nie wiesz na czym pracujesz a chcesz abyśmy wszyscy wiedzieli co w trawie piszczy.

w tym pliku co Ci okno wyskakuje trzeba było by dołożyć kod który będzie za to odpowiedzialny.

1. <?php
  2. if (isset($_GET['idUser']))
  3. {
  4. // kod odpowiedzialny za ładowanie pliku usera
  5. }
  6. ?>
rafiksq
Mam pewien system(np.CMS), do którego loguja sie uzytkownicy i jedna z opcja jest wpisywanie tekstu za pomoca edytora online w tym przypadku htmlarea i spaw2. po wejsci do edytora mozna jak wiadomo np dodawac pliki i teraz problrm powstaje bo wszystkie edytory maja mozliwosc dodawania plikow do jednego domyslnego katalogu. nazwa katalogu jest przypisana do poszczegolnego uzytkownika.ponizej przedstawiam kod w spaw2, na czerwono zaznaczylem katalog, ktorego nazwe chcialbym zmienic odpowiednio co do uzytkownika.<br>
W glownym pliku index.php systemu cms ustawilem $_SESSION['user']="nazwa-katalogu_001" i jesli $_SESSION['user'] wstawie do ponizszego kodu zamiast tego czerwonego katalogu to niestety ale nie dziala.i tu powstaje problem w jakim pliku edytora zmienic odwolanie czy cos takiego. dlatego problem pewnie bedzie mogl mi pomoc rozwiazac ktos kto sie zna na tych powyzszych edytorach. tak sadze:)poki co problem rozwiazalem na podstawie ciasteczk ale wolalbym zeby dzialalo w inny sposob

SpawConfig::setStaticConfigItem(
'PG_SPAWFM_DIRECTORIES',
array(
array(
'dir' => SpawConfig::getStaticConfigValue('SPAW_DIR').'uploads/image'/',
'caption' => 'Images',
'params' => array(
'default_dir' => true, // set directory as default (optional setting)
'allowed_filetypes' => array('images')
)
),

),
piraciq
Cytat(rafiksq @ 21.07.2008, 15:41:38 ) *
Mam pewien system(np.CMS), do którego loguja sie uzytkownicy i jedna z opcja jest wpisywanie tekstu za pomoca edytora online w tym przypadku htmlarea i spaw2. po wejsci do edytora mozna jak wiadomo np dodawac pliki i teraz problrm powstaje bo wszystkie edytory maja mozliwosc dodawania plikow do jednego domyslnego katalogu. nazwa katalogu jest przypisana do poszczegolnego uzytkownika.ponizej przedstawiam kod w spaw2, na czerwono zaznaczylem katalog, ktorego nazwe chcialbym zmienic odpowiednio co do uzytkownika.<br>
W glownym pliku index.php systemu cms ustawilem $_SESSION['user']="nazwa-katalogu_001" i jesli $_SESSION['user'] wstawie do ponizszego kodu zamiast tego czerwonego katalogu to niestety ale nie dziala.i tu powstaje problem w jakim pliku edytora zmienic odwolanie czy cos takiego. dlatego problem pewnie bedzie mogl mi pomoc rozwiazac ktos kto sie zna na tych powyzszych edytorach. tak sadze:)poki co problem rozwiazalem na podstawie ciasteczk ale wolalbym zeby dzialalo w inny sposob
SpawConfig::setStaticConfigItem(
'PG_SPAWFM_DIRECTORIES',
array(
array(
'dir' => SpawConfig::getStaticConfigValue('SPAW_DIR').'uploads/image'/$_SESSION['user']', //o ile to jest id usera
'caption' => 'Images',
'params' => array(
'default_dir' => true, // set directory as default (optional setting)
'allowed_filetypes' => array('images')
)
),

),

z tym że musisz jeszcze tworzyć katalog bo nie wiem czy ten edytor go utworzy

mkdir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.