A mianowicie mam MENU które jest w liście wypunktowanej, i teraz jak kliknę w jakiś odnośnik
pobieram AJAXem dane i wyświetlam je obok menu w panelu.
Problem w tym ze po takim kliknięciu odnośnik powinien się zmienić (dostać klase)
Robie to w ten sposób że do znacznika 'a' przypisuję funkcję która powinna przelecieć całe drzewo
MENU i jeśli gdzieś (w jakimś znaczniku 'a') jest ustawiona klasa (class="active") to usuwa ją , a następnie
po tej pętli powinien nadać konkretnemu elementowi klasę (class="active").
Jednak za żadne skarby nie mogę tej klasy nadać, wyświetla mi że obiekt niezdefiniowany.
To jest kod mojego menu oraz funkcji w JavaScript która to obsługuje:
<ul id="tree" class="tree"> <li class="kategorie"> <ul> <li class="kategorie"> </li> <li class="kategorie"> </li> </ul> </li> </ul> ////////////////////////////////////////////////////////////////// function treeHover(hover) { var tree = document.getElementById('tree'); var el = tree.getElementsByTagName('a'); for (var i = 0; i < el.length; i++) { el_node = el.childNodes.item(i); if (el_node.nodeName.toLowerCase() == 'a') { if (el[i].className.toLowerCase() == 'active') { el[i].className = ''; } } } hover.className = 'active'; }
A tu zobrazowałem jak to wygląda , żeby lepiej mnie było zrozumieć:

Może ktoś wpadnie na coś. Może to jakaś błahostka, ja nad tym siedzę już cały dzień.
Jak będzie ktoś coś jeszcze potrzebował to służę uprzejmie - może rozwiążemy to.
Dzięki za pomoc, pozdrawiam.