Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: podstrona
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Elitper
Wiitam otoz mam problem zmienilem hosting i wyskakuje mi ciagle cos takiego w podstronach

Could not read file.

dodam ze na wczesniejszym servie to dzialalo nie wiem co zrobic;/
klikajac na linka chce by zmieniala sie tylko podstrona

o to to tak wyglada w tej chwili
Kod
link
<a href="./index.php?plik=tata/pije.html&str1=pije">Pije</a>

a o to czesc w ktorej powinny wyskakiwac podstrony

<?

if( false == ($str=file_get_contents($plik)))
    echo "Could not read file.";
  else
    echo "$str";
?>

i nie wiem w czym jest blad;/ wczesniej to dzialalo teraz nie chce prosze o pomoc i ukazanie jak to powinno wygladac poprawnie
Lars
  1. <?php
  2. echo(file_get_contents(basename($_GET['plik'].'.html')));
  3. ?>

Twój skrypt jest dziurawy. Można nawet odczytać zawartość plików na serwerze wpisując index.php?plik=index.php!
zimi
1. zrób 3 znaki = zamiast 2
2. sprawdź czy ta funkcja jest dostępna na Twoim serwerze -> function_exists" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
jeśli nie używaj fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual albo innych
3. sprawdź czy masz uprawnienia do odczytania pliku -> is_readable" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
jeśli nie zmień atrybuty plików
JoShiMa
Sprawdź, czy do linków nie przykleja Ci się PHPSESSID
Elitper
scrypt Larsa dziala ale nie wczytuje mi podstron z folderu;/ jak mam index.php i folder babcia i tam podstrony to nie wczytuje ich;/ tylko te podstrony co sa w tym samym miejscu co index.php
href="./index.php?plik=babcia/podstrona&str1=podstrona << link by nie mowic ze nie wpisalem folderu

a ten ponizej jest zabezpieczony?

Kod
$id=$_GET['plik'];
if (file_exists($id)){
$tr=file_get_contents($id);
    echo "$tr";
}
  else
echo "Could not read file.";

?>

up
ayeo
Witam!

Jesteś nowy więc proszę zapoznać się z regulaminem. Co to za bezsensowny temat i opis? Nic to nikomu nie mówi!

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.