Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stat failed for...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piachu
Witam. Potrzebuję wylistować pliki z danego katalogu, sprawdzić datę ich modyfikacji. Użeram się z takim błędem:

b0.gif
Warning: filemtime() [function.filemtime]: Stat failed for b0.gif (errno=2 - No such file or directory) in c:usrkrasnalwwwbleplikiindex.php on line 16

Kuma ktoś o co biega? Bez użycia funkcji filemtime pliki listuje i jest cacy. Nie mogę nic znaleźć na ten temat. Oto kod.

<?
if ($handle = opendir('menu')) {
while (false !== ($file = readdir($handle))) {
if ($file != "." && $file != "..") {
echo "$file - ";
$czas = fileatime($file);
echo date('d-m-Y',$czas) . "<BR>";
}
}

closedir($handle);
}

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Ive
ten komynikat ("non such file") swiadczy o tym ze nie moze idnalezc jakiegos pliku (b0.gif)
mhs
rozwiazanie Twojego problemu wydaje mi sie, ze powinno wyglac tak:

[php:1:7aee94229d]<?php
if ($handle = opendir('.')) {
while (false !== ($file = readdir($handle))) {
if ($file != "." && $file != "..") {
echo "$filen".' | '.filectime($file).'<br />';
}
}
closedir($handle);
}
?>[/php:1:7aee94229d]
piachu
ni chu chu. to tez nie dziala. ten sam komunikat.

Warning: filectime(): Stat failed for b0.gif (errno=2 - No such file or directory) in c:usrkrasnalwwwbleplikiindex.php on line 31
b0.gif |

plikow jest wiecej, nie bede tu kopiowal calej serii komunikatow. i sa one oczywiscie w katalogu (Ad. odp.1). w czym problem, bez zastosowania funkcji filectime lub fileatime lub filemtime wszystko jest cacy, robi listing katalogu. jak chce pobrac date to juz czapa. moze to miec cos wspolnego z cachem statystyk? zastosowanie funkcji clearstatcache tez nic nie daje...

makabra.. help..
piachu
no i tak.. jak zwykle debilny blad. w wywolaniu funkcji fileatime brak nazwy katalogu, w ktorym znajuduja sie interesujace mnie pliki. w rezultacie szuka ich w katalogu bierzacym.
Pozdrawiam bywalcow.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.