Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] duże wymagania?
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Foxx
Witam, czytałem ostatnio dosyć dużo na temat Symfony. Żelazną kwestią jest zdanie "wspaniały do dużych projetów, ale nie ma sensu stawiać na sf małej strony z kilkoma podstronami (...)". Co chwilę przewija się kwestia powolności tego frameworka i jego dużych wymagań.

I chyba czegoś nie rozumiem. Po pierwsze niby dlaczego nie powinienem postawić prostej strony z prostym cmsem na sf? Prosty projekt mogę zrobić na sf w parę godzin i dlaczego właściwie mam postąpić inaczej, jaki ma sens siedzenie nad prostym projektem 5 dni skoro mogę to zrobić pięć razy szybciej generując w dodatku cały ten prosty CMS w 20 sekund?

Po drugie - jeżeli ten framework jest powolny i ma duże wymagania to fakt, że projekt jest prosty chyba niczego nie utrudnia, wręcz przeciwnie. Prosta strona na wolnym frameworku będzie chodziła szybciej niż skomplikowana strona na wolnym frameworku, czy nie tak?

I po trzecie - o co chodzi z tymi wymaganiami? Czy wykupując profesjonaly hosting mam się obawiać że nie podoła mojemu projektowi? Chyba nie o to chodzi, więc o co?

Będę wdzięczny jeżeli ktoś wytłumaczy mi te kwestie.
Pozdrawiam smile.gif
kwiateusz
1. bo niektorzy uważają to za przerost formy nad trescia, sam tak kiedys myslalem, ale jednak po co sie meczyc na innym fw jak mozna na tym, a nikt na tym nie ucierpi
2. cache, cache i jeszcze raz cache i nie ma że powolny smile.gif
3. symfony includuje i przetwarza przy kazdym requescie duzo plikow pseudohostingi nie wytrzymaja obciazenia, normalne hostingi trzymaja sie b. dobrze ale pod sporym obciazeniem trzeba juz migorowac na vps badz dedyka
Foxx
Czyli nie ma się czego bać. Dzięki za odpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.