Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] funkcja chmod()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
daggi
Witam, mam problem z systemem newsow CUTE NEWS. Problem z natury problemow 'działa na localu ale na serwerze nie..' . Kiedy wyswietla newsa na stronie głównej jest wszystko ok.. lecz jezeli klikniemy 'czytaj dalej..' pokazuje się taki błąd
Kod
Warning:  chmod() [function.chmod]: Operation not permitted in /home/daggi/domains/daggi.hostil.pl/public_html/inc/plugins.php on line 182

Nie wiem czym to jest spowodowane.. Proszę o szybką pomoc.
wookieb
Daj temu skryptowi chmod 777
oscar17
google: http://bytes.com/forum/thread2528.html
a ogólnie to nie masz odpowiednich praw (tzn. skrypt po odpaleniu nie ma) aby modyfikować prawa dostępu...
daggi
Dalej nic.. zmienilem prawa i nic.. a co to za link? sory ale angielskiego nie jarze..
phpion
Zobacz co siedzi w inc/plugins.php w linijsce 182 - zapewne jest tam wywołanie funkcji chmod(), która zmienia uprawnień danego obiektu. Ty (skrypt) nie ma uprawnień do zmiany tych uprawnień smile.gif zmień je więc ręcznie.
webdice
Zamykam, po raz kolejny dajesz tytuł typu "błąd" co jest niezgodnę z regulaminem, proszę poprawić tytuły wszystkich swoich tematów oraz przesłać mi PW o poprawie, a otworze.

Otwieram.
daggi
Proszę o POMOC exclamation.gif bardzo ważne.. temat jest mi zupełnie obcy i nie wiem co robic.. w jakim pliku co edytować? kapletnie nic nie wiem..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.