Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] FIltrowanie w generatorze
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
parzol
Witam.

Mam utworzony modul w backendzie za pomocą generatora. Standard. Ustawiłem sobie pole filtra na room_id. Problem w tym że tych pól jest tam pełno (konkretnie to wszystkie pokoje w bazie, a jest ich sporo!).

Czy można zrobić jakoś zgrabnie aby ten select pokazywał tylko na pokoje które są utworzone? Po co on wogole pokazuje mi wszystko skoro tylko część jest wykorzystana? Bez sensu.

Zeby bylo jasniej. Mam moduly NIERUCHOMOSC i POKOJ. Chce stworzyc nowy pokoj. W bazie nie mam zadnego(!) no wiec lista jest pusta. Ale po prawej w filtrach mam selecta z nieruchomościami (wszystkimi!). To chyba bez sensu skoro nie mam zadnego pokoju to po co mam filtrowac wg jakiejs nieruchomosci skoro wszystkie beda puste smile.gif

PS. Mam nadzieje ze jest to chociaz czesciowo jasne o co mi chodzi. Sorry ale pozno jest i pisze ten temat na predce winksmiley.jpg

Pozdro! party.gif
Exek
no wiem ze symfony jest poteznym narzedziem, ale jeszcze nie potrafi czytać w myślach programisty winksmiley.jpg

hint:
przejrzyj wygenerowany kod w katalogu cache, z tego co pamietam trzeba nadpisac pare metod w actions.class.php i partiala odpowiedzialnego za wyswietlanie boksa do filtrowania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.