Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] wyświetlanie danych z bazy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
news_
Witam
Mam problem, mam taki kod
Kod
function view_jedan_rand2()
      {

global $SLOWNIK;
          $los = rand(0, 5);
          $dane = $this ->  dane[0];

if(!empty($dane['id']))
          {

?>

<table style="width:100%; margin-top:0px" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">

<tr>
                  <td><a class="naglowki_czarne" href="<?= seo_url(array('strona'=> 'aktualnosci'),'aktualnosci'); ?>">AktualnoĹ›ci</a></td>
                   <td style="text-align:right; padding-right:15px"><a class="daty" href="<?= seo_url(array('strona'=> 'aktualnosc','id' => $dane['id']),$dane['tytul']); ?>"><?= $dane['dataD']."/".$dane['dataM']."/".$dane['dataY'] ?></a></td>
                </tr>

<tr>                                                  
                  <td colspan="2" style="padding:15px"><?= $dane['trescSkr'] ?> <a class="wiecej" style="font-weight:bold" href="<?= seo_url(array('strona'=> 'aktualnosc','id' => $dane['id']),$dane['tytul']); ?>">></a></td>
                </tr>
              </table>
          <?
          }
      }

wyświetla jedną pozycję z bazy najnowsza, jak zwiększyć liczbę na więcej np. do 2, 3.
Jestem w tym temacie nie doświadczony, próbowałem z funkcją foreach, ale coś mi nie wychodziło.
Dziękuje z góry za pomoc.

Pozdrawiam
matixrr
Coś mi się wydaje, że dałeś nie pełny kod...

Skoro jest baza to musi byc zapytanie którym wyciągasz z niej dane a po drugie a po drugie z pokazanego niżej kodu to $los ma losową liczbe ale nie jest potem nigdzie użyte więc daj pelny kod smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.