Mam problem z includowaniem jednego pliku z funkcjami (func.php). Plik ten znajduje się w katalogu "funkcje" a chcę go includować do pliku test.php który jest w katalogu "panel".
i tak wygląda plik test.php:
<?php $rootpath = "../"; include($rootpath . 'funkcje/func.php'); maxadmin (); ?>
i byłoby wszystko ok gdyby nie w pliku func.php w funkcji maxadmin() ta linia $lines = file("funkcje/staff.txt"); i wywalają takie błędy
Cytat
Warning: file(funkcje/staff.txt) [function.file]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Program Files\VertrigoServ\www\funkcje\func.php on line 162
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\Program Files\VertrigoServ\www\funkcje\func.php on line 163
Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in C:\Program Files\VertrigoServ\www\ifunkcje\func.php on line 166
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\Program Files\VertrigoServ\www\funkcje\func.php on line 163
Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in C:\Program Files\VertrigoServ\www\ifunkcje\func.php on line 166
Bardzo proszę o pomoc

Pozdr.
PS. mam nadzieje że zrozumieliście o co chodzi ;D