Cytat(sowiq @ 24.03.2009, 10:50:39 )

Załóżmy, że chcesz zobaczyć jakie dane user wysyła POST'em i gdzieś je zapisać. Ja bym zrobił to zupełnie inaczej niż Ty zakładasz:
źle zakładasz, nie chcę oglądać jakie dane przesyłane postem, a sam chcę zbudować requesta postem, i to nie na podstawie danych otrzymanych od użytkownika, więc poniższa rada:

1. Mam formularz z action ustawionym na localhost i target'em na ramkę (oczywiście w dokumencie mam ukrytą ramkę iframe, 1x1px).
2. Klikam submit formularza - w mojej ramce ładuje się localhost - odczytuję sobie na serwerze wysłane dane
3. Po odczytaniu potrzebnych danych odbieram w ramce wygenerowany na serwerze kod JS
4. Kod JS w nadrzędnej ramce znajduje formularz (np. po ID), zmienia mu action na google.pl i wywołuje na nim metodę submit().
5. Tym sposobem masz dane POST wysłane na swój serwer, a user jest na stronie google.pl
... traci na wartości

Ew. można to zrobić bardziej elegancko - wysyłać dane na Twój serwer za pomocą Ajax. Ale w obu przypadkach user musi mieć obsługę JS. No ale nie oszukujmy się - 99% użytkowników ją ma.
Nawet jakbyśmy się zrozumieli to musisz wiedzieć, że takie eleganckie nigdy nie zadziała. Wcześniej mówiłeś o bezpieczeństwie to musisz wiedzieć, że pomiędzy dwoma różnymi domenami nie wywołasz "ajaxowego" requesta. Dlaczego? Myślę, że szybko sam sobie odpowiesz.

Proste jak barszcz

... niekoniecznie... to jest niestety niewykonalne.
Jedyne co mógłbym zrobić to ukryty formularz po stronie widoku, ale do niego nie mam dostępu (stąd inna domena... nie moja). Użytkownicy tej - nie-mojej domeny wysyłaja do mnie normalnie GETem dane. Ja określam wszelkie potrzebne mi dane, na tej podstawie tworzę dane, które muszę wysłać jeszcze do innego serwera...
... więc niestety pozostała mi jedyna opcja, utworzenia formularza i jego automatyczny submit, podobna do tej co sam napisałeś w jednym z wcześniejszych postów. Niestety nic innego lepszego nie byłem w stanie wymyśleć.
Pozdrawiam
Cezar708