Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] PropelPager wolno działa przy dużej ilości rekordów
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
stachuf11
Problem jak w tytule, na symfony 1.1 do page-owania stron używam sfPropelPagera, ale wolno działa, rekordów jest 500 000, 10 kolumn w mysql, tablica myisam, więc to żadne duże obciązenie, w phpmyadminie page -owanie chodzi szybko, (pół sekundy), przy pierwszych lub ostatnich rekordach bez różnicy,
ja w symfony nie dodaję żadnych kryteriów oprócz numeru strony oczywiscie w sfPropelPager, stron jest 19000, gdy ustawiłem 30 rekordów na stronę,
przy wybraniu pierwszych stron pager działa ok, ale gdy przewinę na ostatnie strony , wtedy czeka się na wynik okolo 8 sekund,
czy ktoś miał podobny przypadek?
pozdrawiam
Stachu
jarre1987
hmm moze zalozysz indeksy na kazdej kolumnie questionmark.gif
stachuf11
w bazie w tej tabeli nie trzeba zakładać indeksów, bo np w phpmyadminie nie ma znaczenia, czy jestem na 1 czy 20 000 stronie, zawsze tak samo szybko się strony z danymi otwierają, pozatym nie zakłada się indeksów na wszystkie pola w tabeli

problem nie tkwi w bazie i tabeli, tylko w sfPropelPager, coś dłużej liczy strony przy wysokim numerze strony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.