Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: proste zadanko z PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
szagli
witam, mam takie male zadanie do rozwiazania i moze ktos z uzytkownikow moglby mi je rozwiazac ?

1. Utwórz skrypt PHP, który wyświetli, jako lista punktowana, nieparzyste wiersze z pliku szkolenia3.txt. Pod listą należy umieścić informację o liczbie odczytanych lini.

plik szkolenia3.txt mozna pobrac z http://hicon.pl/~szagli/

jak by sie dalo to zrobic do srody to by bylo cudownie
z gory dzieki za pomoc, wiem ze komus wprawionemu nie zajmie to wiecej niz 5 min :]
piaseq
Z zasady nie rozwiązujemy tutaj zadań domowych (nie podajemy gotowców). Do środy, nawet nie znając php jesteś w stanie wykonać to zadanie samodzielnie korzystając z manuala i jakiegoś kursu. Jeżeli miałbyś jakieś problemy w trakcie rozwiązywania (oprócz pytania czy ktoś napisze gotowca) pytaj śmiało, na pewno ktoś pomoże.
RubiX
Ewentualnie znajdź jakiś dział Giełda i może za drobną opłatą ktoś pomoże smile.gif

Podpowiedź:
Poszukaj jak odczytać plik txt poprzez php [f_open()] czy jakoś tak.
Zobacz jak pobrać numer każdego wiersza.
za pomocą if sprawdź czy wiersz jest parzysty jeżeli tak to nic nie wyświetlasz a jeżeli nie to (else) i wyświetlasz dane.
tanwel_programmer
Jeżeli chodzi o mnie to jak jesteś studentem z jeleniej góry albo wrocławia to możesz się do mnie zgłosić smile.gif co prawda zawodowo korepetytuje z C/C++, HTML i PASCALA, ale PHP'em też mogę się zająć smile.gif
webdice
Nie rozwiązujemy zadań domowych. Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.