Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] admin generator add różne od create
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Foxx
Witam, czy jest możliwe w generator.yml dla danego modułu rozróznić formularz edycji rekordu od jego dodawania?
Przychodzi mi do głowy jakieś tam rozwiązanie, ale jak to zrobić "legalnie"?

Chodzi o dwie rzeczy, po pierwsze jeżeli ustawię sobie np.:
Kod
edit:
  title:           Edycja zdjęcia "%%nazwa%%"

To w formularzu dodawania wyświetli się:
Kod
Edycja zdjęcia ""

Po pierwsze - dodawanie, po drugie jeżeli nawet edycja to jeżeli nie podano nazwy to nie chcę tych pustych ""

Drugi aspekt tego problemu to to, że dla formularza edycji galerii stworzyłem sobie partial "Liczba zdjęć galerii" i chcę go wyświetlić tylko w formularzu edycji bo dodawana dopiero galeria nie ma żadnych zdjęć.

Gdyby analogicznie do edit: można było zrobić sekcję dla create: to by było jasne, ale z tego co widzę to nie można, więc jak się takie problemy rozwiązuje?
Dzięki za odpowiedzi.
destroyerr
Nie mam pojęcia, o której wersji mówisz. W wersji 1.2 jest rozdzielone dodawanie i edytowanie. Jeśli chodzi o różne formularze, to nie ma tego do konfigurowania w yaml, ale mozna łatwo uzyskać przez nadpisanie jednej metody
Foxx
Racja, zapomniałem napisać - wersja 1.1
destroyerr
No to jak wpakowałeś się w tą wersje, to nie masz teraz wyboru jak przejść na 1.2.
lukis
w wersji 1.2.x z uzyciem doctrine jest takie rozdzielenie na akcje edycji i dodawania w pliku generator.yml
destroyerr
Serio? Zobacz drugi post w temacie, już to napisałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.