Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Internal server error
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
masterix
Witam,

Mam problem z błędem 500 w symfony. Otóż mam w modelu taki kod:
  1. <?php
  2. public static function getKeywordsToManage( $ids, $type = 'CLIENT' )
  3. {
  4.        $c = new Criteria();
  5.        return self::doSelect( $c );
  6. }
  7. ?>
i dostaję 500. Jak zakomentuję returna to nie ma 500. Co jest nie tak?

symfony cc nie pomogło.

pzdr.
Crozin
Wejdź poprzez "dev-owy front controller" żeby Ci ładnie treść wyjątku wywaliło - zobaczysz co jest nie tak.
masterix
Cały czas wchodzę przez dev-owy. I dostaję 500, a nie białą stronę.
kwiateusz
a powinieneś dostać stack trace z poszczególnymi metodami jakie zostały wywołane po drodze i konkretnym komunikatem błędu, 500 to sie na produkcyjnym pokazuje...
masterix
Że powinienem to wiem, ale że nie dostałem to się pytam, co zrobić z tym fantem smile.gif
Jakoś nic mi do głowy nie przychodzi niestety.

pzdr.
Whisller
Tak teoretycznie spytam, wchodzisz przez /appname_dev.php ;p
masterix
No tak.
mike
Cytat(masterix @ 29.04.2009, 09:43:32 ) *
Cały czas wchodzę przez dev-owy. I dostaję 500, a nie białą stronę.
Cytat(Whisller @ 29.04.2009, 15:38:58 ) *
Tak teoretycznie spytam, wchodzisz przez /appname_dev.php ;p
Cytat(masterix @ 29.04.2009, 16:53:22 ) *
No tak.
To może nam zdradzisz co widzisz?
Skoro nie białą stronę. Może pokaż screen'a.
masterix
Nie przypuszczałem, że będę musiał robić screena internal server error smile.gif

Oto link: http://img165.imageshack.us/img165/7439/ise.png

pzdr.
Zyx
Problem nie leży w Symfony, tylko w PHP. Mianowicie w mechaniźmie zarządzania pamięcią jest jakiś błąd albo kilka błędów, których nie umieją od dwóch lat znaleźć i naprawić. Dostajesz Internal Server Error dlatego, iż PHP się po prostu wypieprza z powodu naruszenia ochrony pamięci. Niedawno bawiłem się w tropienie przyczyny, śledząc przebieg wykonywania skryptu konstrukcją declare (chyba jedyne jej sensowne zastosowanie smile.gif) i ogólnie doszedłem, że jeśli w pewnych bliżej nieokreślonych specyficznych warunkach skrypt spróbuje rzucić wyjątkiem, chwilę po tym następuje katastrofa i ubicie interpretera przez system, co skutkuje błędem Internal Server Error. Spotkałem się z tym w zasadzie przy rzucaniu wyjątków, mam też jeden przypadek z nieustaloną przyczyną (ale tylko dlatego, że nie wnikałem na razie w szczegóły), tak więc mogę powiedzieć, że metoda, o której mówisz, rzuca jakimś wyjątkiem. Jedyne wyjście to chyba dojście do miejsca, gdzie jest on rzucany i wstawienie tam die() aby na chama wyświetlić komunikat i dowiedzieć się, co jest nie tak.
michalg
Jaka tam jest wersja php?

Ja miałem podobne problemy przy doctrinie, krzaczyło się w jakichś dziwnych miejscach. Jak komentowałem kod, to działało dobrze, ale wylatywoło co innego. Winą było php 5.2.0, doctrine działa prawidłowo AFAIR od wersji 5.2.3.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.