Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wiersz tabeli jako <a href > w firefox
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
miro20
Witam , jak zrobic aby wiersz tabeli dzialal jako link w IE dziala ale w firefox nie

Cytat
<tr onMouseOver="this.style.backgroundColor='#5A5A5A'" onMouseOut="this.style.backgroundColor='#3A3A3A'" bgcolor="3A3A3A" align="center"><a href=consultant.php?show=client&action=card&referencenumber={$dane.sequencenumber}>
<td width="5" height="7" valign="top"> </td>
<td width="133" height="7" valign="top" >
{$dane.companyname}
</td>
<td width="133" height="7" valign="top">
{$dane.jobtitle}
</td>
{$dane.northwest}
</td>
{$dane.jobtown}
</td>
{$dane.salaryfrom}-{$dane.salaryto}
</td>
{$dane.status}
</td>
<td width="5" height="7" valign="top"> </td>
</a>
</tr>
Crozin
Element A nie może być kontenerem dla TD. IE nie powinno tego obsłużyć (w sumie nic nie powinno tego obsłużyć).

Jeżeli cały wiersz ma być linkiem, to w każdej komórce powinien być element A rozciągnięty na 100% wys. i szer.
Ewentualnie druga opcja to wrzucenie do HTMLa jednego linka (tak by miał on sens i był "dostępny"), a przy pomocy JS dodanie zdarzenia click dla każdego z wierszy tabeli + CSSowe cursor: pointer; dla tr:hover.
miro20
No wlasnie w ie dziala i chcial bym zachowac wlasnie taki efekt a jak wrzuce do td <a href > to napis wyswietlany przez smarty bedzielinkiem
TheaSiX
ewentualnie (choć niezbyt przyzwoicie) można stworzyć diva o danej szerokości i wysokości, i używając position w CSS ustawić go dokładnie tam gdzie TD. Wiem, że to pewnie nie najładniejsze wyjście, ale myślę, że powinno działać.
mokry
Cóż, skoro kolega stosuje Smarty to i jest to w jakiejś pętelce, proponuję w każdej komórce dodać element a i w CSS nadać mu: display:block, szerokość 100% i wysokość równą wysokości wiersza.
Innej, PRAWIDŁOWEJ metody dla czystego HTML'a nie ma. Ewentualnie jak już wspomniano- zdarzenie onclick="window.location.href=''" dla każdej tr'ki.
limak_1
Witam wszystkich,

jakiego skryptu i gdzie mam go uzyc aby mi wyswietlalo tabele prawidlowo zarowno w IE jak i Firefoxie??

Cysiaczek
@limak_1
Musisz tak dostosować CSS i HTML tabelki, aby wyglądały identycznie w obu przeglądarkach. Poszukaj jakiegoś kursu na początek, proszę.

Pozdrawiam
kadet90
W CSS zrób
Kod
td a
{
  display: block;
  width: 100%;
  height: 100%;
}
emjot27
Witam,
Rozwiązanie to jest ogólnie spoko. Niestety w moim przypadku gdy w danej komórce tabelki nie ma rekordu w IE działa, ale w Firefoxie już niet angrysmiley.gif Po prostu nad tą komórką odnośnik już nie działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.