Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Płatności sms
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jinchuriki
Cześć,
Chciałbym wiedzieć jak można zrobić samemu płatności sms.
Czyli np. wysyłasz sms na numer xxxx, zabiera Ci z konta ileś tam kasy i dostajesz wiadomość zwrotną z kodem, dzięki któremu wejdziesz na stronę lub pobierzesz plik.
Na gotowca raczej nie liczę, bo wątpię by znalazł się jakiś szaleniec i podał swój kod.
Chcę żebyście mnie naprowadzili, jak ma wyglądać kod i co ma robić. Można by było pokazać mi jeszcze strukturę takiego kodu. Na pewno nie będę czegoś jeszcze wiedział, więc będę wielokrotnie pisał w tym temacie.
erix
Podpisując umowę z serwisem obsługującym płatności SMS dostajesz gotowe do wykorzystania API. Więc pytanie nie ma sensu. [;
jinchuriki
A więc jaki serwis polecacie?
Chodzi o jak najniższą cenę i w miarę dobrą jakość...
pgrzelka
ja polecam dotpay i cashbill'a, bardziej caschbilla smile.gif

http://demo.cashbill.pl/ - tu masz demo skryptów CB

a po więcej http://www.google.pl/search?q=p%C5%82atno%C5%9Bci+sms
mojnick
Witam, mam dla Ciebie rozwiązanie: www.gatesms.eu
Proszę o pytanie chętnie pomogę.
pgrzelka
Cytat(mojnick @ 6.06.2009, 12:17:00 ) *
Witam, mam dla Ciebie rozwiązanie: www.gatesms.eu
Proszę o pytanie chętnie pomogę.

trochę mało profesjonalne to rozwiązanie
brak danych firmy, dwa przykładowe wdrożenia to chyba też Wasze serwisy smile.gif
mojnick
Cytat(pgrzelka @ 6.06.2009, 17:07:21 ) *
trochę mało profesjonalne to rozwiązanie
brak danych firmy, dwa przykładowe wdrożenia to chyba też Wasze serwisy smile.gif

Tak to są nasze serwisy, ale jest i kilka nie naszych. Dane adresowe i wiele przykładów nie świadczą o profesjonalności. O profesjonalności świadczy to w jaki sposób są realizowane usługi. Wiem bo od 9 lat realizujemy tłumaczenia od 3 drukujemy a od kilku miesięcy udostępniamy dostęp do smsów.

Proszę spróbować wykorzystać, zapraszam.
Marcin.
Ps.
Uwagi to najcenniejsze co mogą dać ci użytkownicy, bez uwag nie ma postępu. ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.