Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] generate.yml akcja po dodaniu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
AxZx
witam,

zastanawiam się czy jest taka możliwość, żeby ustawić w generate.yml (backend) akcję, do której ma być przekierowanie po dodaniu nowego obiektu.
przeglądające metodę processForm klasy autoModulxActions wydaje mi się, że nie da się - na sztywno jest przekierowanie albo na edycję danego obiektu albo na pusty formularz (tworzenie nowego boiektu) - w zależności od tego, który button się kliknie - czy Save czy Save and add.

czy jest jakaś opcja, której nie widzę czy tylko pozostaje nadpisanie metody processForm ?

pozdrawiam
Crozin
IIRC niestety trzeba nadpisać całą akcje, ale głowy sobie uciąć nie dam. winksmiley.jpg
thomas2411
w generator.yml nie da rady. trzeba nadpisać akcję tak jak napisał Crozin
AxZx
tak zrobiłem, ale myślałem, że jest coś bardziej elastycznego jak cały generate.yml:)
thomas2411
Szczerze mówiąc im więcej działa z Symfony i im więcej bardziej skomplikowanych rzeczy robię, tym mniej używam tego pliku. Na początku myślałem że da się tam zrobić wszystko. A okazuje się prawie nic. W dodatku jeśli dobrze zrozumiałem, chcą od niego trochę odejść twórcy Symfony.
AxZx
Cytat(thomas2411 @ 4.06.2009, 08:08:01 ) *
Szczerze mówiąc im więcej działa z Symfony i im więcej bardziej skomplikowanych rzeczy robię, tym mniej używam tego pliku. Na początku myślałem że da się tam zrobić wszystko. A okazuje się prawie nic. W dodatku jeśli dobrze zrozumiałem, chcą od niego trochę odejść twórcy Symfony.

ale ten admin generator jest do podstawowych zadań. wg mnie i tak sporo rzeczy można dzięki niemu zrobić. wiadomo, że każdej funkcjonalności tam nie zaimplementują, ale do podstawowego zarządzania nadaje się doskonale.
thomas2411
Cytat(AxZx @ 4.06.2009, 18:02:50 ) *
ale ten admin generator jest do podstawowych zadań. wg mnie i tak sporo rzeczy można dzięki niemu zrobić. wiadomo, że każdej funkcjonalności tam nie zaimplementują, ale do podstawowego zarządzania nadaje się doskonale.

Zgadzam się
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.