Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Płacenie kartą kredytową (paypal)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Koleś
Witam. Muszę zrobić na stronie płacenie kartą kredytową, ale jestem zupełnie zielony w tym temacie. Sobie poczytałem na ten temat, ale trochę się w tym gubię.
Czy klient może płacić kartą kredytową nie posiadając konta w paypal na konto właściciela serwisu, który takie konto posiada? A jeśli tak to JAK? Nie mogę nigdzie znaleźć takiego rozwiązania.
Dzięki za pomoc i wyrozumiałość, bo na prawdę zielony jestem jeśli chodzi o płatności przez net winksmiley.jpg
MWL
Polecam wykorzystać sobie takie ustrojstwo jak platnosci.pl albo dotpay.pl prosto i łatwo, polega to po prostu na wysłaniu odpowiednich danych.
Koleś
Odpada takie rozwiązanie, serwis jest brytyjsko-polski. Proszę o jakieś porady, żebym się nie musiał z tym za bardzo motać. Pilne.
erix
Przecież dotpay działa również w UK...
Koleś
Czy ktoś tutaj potrafi udzielić konkretnej odpowiedzi bez motania?
sowiq
Cytat(Koleś @ 4.06.2009, 19:02:29 ) *
Czy klient może płacić kartą kredytową nie posiadając konta w paypal na konto właściciela serwisu, który takie konto posiada?
O ile się orientuję, żeby korzystać z paypal'a trzeba mieć tam założone konto.

Cytat(Koleś @ 4.06.2009, 19:02:29 ) *
Czy ktoś tutaj potrafi udzielić konkretnej odpowiedzi bez motania?
Dała Bozia rączki?
https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cm...verview-outside
https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/helpweb?cmd=_help
http://www.google.pl/search?hl=pl&clie...=Szukaj&lr=
Koleś
Nie dała, mam przysrane, więcej nie napiszę na tym forum bo mi to działa na nerwy. Przeglądałem skrypty z tych linków które podałeś już wcześniej ale widocznie coś mi nie pasuje w nich, skoro piszę na forum. Dzięki za pomoc.
phpion
Cytat(Koleś @ 6.06.2009, 10:17:55 ) *
Nie dała, mam przysrane, więcej nie napiszę na tym forum bo mi to działa na nerwy.

yahoo.gif

PS: nie prościej było zasięgnąć porady u źródła czyli w PayPal?
TheaSiX
Jeśli chodzi Ci o zastosowanie na terenie UK to jest kilka firm, które mają sporo do zaoferowania. Wszystko zależy od wielkości firmy.. W sumie dla małych firm wystarczający będzie PayPal (Website Payment Standard).. dla dużych firm, które spodziewają się troszkę większej ilości przelewów.. proponuję RBS World Pay.. Jest oczywiście droższy, ale oferują konto IMA i wiele wiele przydatnych opcji.

Jest jeszcze software CGI CENTRAL "aMember" ,ale jeszcze nie wiem dokładnie czy działa jak PayPal czy RBS (w sensie czy trzeba osobno zakładać IMA czy dają w pakiecie, czy działa bardziej jak PayPal)..
abcms
Autor tematu sprawia wrażenie, jakby żądał, by ktoś podał mu rozwiązanie na złotej tacy, lub jeszcze lepiej zrobił to za niego...
pyro
Cytat(abcms @ 6.06.2009, 21:42:47 ) *
Autor tematu sprawia wrażenie, jakby żądał, by ktoś podał mu rozwiązanie na złotej tacy, lub jeszcze lepiej zrobił to za niego...

No a niby czego innego może chcieć, skoro dostając gotowe rozwiązania pod nos się wypiera dry.gif questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.