Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Grupowy e-mail
Forum PHP.pl > Forum > PHP
miro20
Witam , mam przykladowo tabele osoby z roznymi danymi w tym adres e-mail , po przeszukaniu bazy  jest przykladowo 50 wynikow i teraz chcial bym wyslac do nich wszystkich e-maile za jednym razem tak aby zaden z nich nie widzial adresow kolejnego adresata
Kod
$query="SELECT * FROM `tabela` WHERE `columna`='$jakiswarunek' ";
$result=mysql_query($query);
$ile=mysql_num_rows($result);

for ($i=0;$i<$ile;$i++){
$row=mysql_fetch_array($result);
$osoba[$i]=$row;

}

$smarty->assign('osoba',$osoba);

Nastepnie wyswietlam za pomoca {foreach} , teraz na stronie wynikow chcial bym zrobil linka "Wyslij email do wszystkich" otwieralo by sie nowe okno , tam dodanie tematu tresci emaila i wysylka .

chcial bym aby w emailu byly zawarte automatycznie dane z tablicy danej osoby np imie nazwisko takze musze przekazac caleta blice

jak moge cos takiego zrobic ?
blooregard
Lecisz foreachem po tablicy z adreami e-mail i każdy z nich dodajesz jako BCC.
miro20
Tylko ze pierw robie link do formularza w ktorym jest wypelniana tresc emaila , i po kliknieciu tego linku wszystkie tablice mi znikaja wiec nie mam zadnych danych sprawdzalem "debug" , mogl bym dodac formularz na stronie wynikow , ale wtedy by tonie wygladalo ladnie dlatego chce zrobic linka do podstronki z formularzem

Wymyslilem rozwiazanie ,chyba zrobie <input type="hidden" value="{foreach .. } > i przekaze wszystkie emaile jedna zmienna
peter_zan
A nie możesz ponownie odpytać bazy danych?

Jesli masz liste z ktorej wybierasz sobie checkboxem osoby do ktorych chcesz wyslac, to przez form przekaz to do kolejnego skryptu ktory odczyta wymagane dane z bazy za pomoca przeslanych numerow ID.

pzdr
PZ
miro20
No raczej nie za bardzo , bo musial bymznow przesylac zmienne z parametrami wyszukiwania , ale juz rozwiazalem problem zapomoca <input type="hidden" value="{foreacha .. } {dane.email}, > pozniej dodaje ta zmienna do formularza z kolejnej strony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.