Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Dostęp do metod obiektu w widoku
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
daimon
Witam,

mam tabelę z ogłoszeniami i tabelę z dodatkowymi opcjami do ogłoszeń, które to ( ogłoszenia i opcje ) złączone są razem w jeszcze jednej tabeli. Pobieram sobie ogłoszenia i przy listowaniu mam dostęp do metod typu $ogloszenie->getExtraOption(). Potrzebuję jednak połączyć to z jeszcze jedną tabelą, więc robię widok, w którym łączę tabelę ogłoszeń z jeszcze jedną. Zaczynam pobierać dane z widoku, zamiast z peera ogłoszeń, ale wtedy nie mam już dostępu do metod $ogloszenie_z_widoku->getExtraOption().

Czy jest opcja, żeby to jednak uzyskać?

EDIT: najprościej mówiąc - czy jest opcja, aby obiekt z widoku przejął metody obiektów, które się na ten widok składają?

--
Pzdr,
d.
AxZx
Cytat(daimon @ 4.06.2009, 22:56:04 ) *
mam tabelę z ogłoszeniami i tabelę z dodatkowymi opcjami do ogłoszeń, które to ( ogłoszenia i opcje ) złączone są razem w jeszcze jednej tabeli. Pobieram sobie ogłoszenia i przy listowaniu mam dostęp do metod typu $ogloszenie->getExtraOption(). Potrzebuję jednak połączyć to z jeszcze jedną tabelą, więc robię widok, w którym łączę tabelę ogłoszeń z jeszcze jedną. Zaczynam pobierać dane z widoku, zamiast z peera ogłoszeń, ale wtedy nie mam już dostępu do metod $ogloszenie_z_widoku->getExtraOption().

trochę zagmatwałeś mieszając nazewnictwo.
w schema.yml dopisałeś schemat tego widoku? jeżeli tak to tam możesz też dodac kolumny obcych indeksów i wtedy propel doda te tabele, czego efektem będzie możliwość korzystania z danych połączonych tabel tak jak napisałeś.
wydaje mi się, że wiem o co Ci chodzi i że dobrze to opisałem.
daimon
bardzo dobrze rozumiesz. Schemat widoku mam wpisany oczywiście. Przerobiłem teraz lekko widok, żeby mieć interesującą mnie wartość jako kolumnę i jest OK.

Dzięki za reakcję.

--
Pzdr,
d.
AxZx
no to git:)
kliknij odpowiedni przycisk żeby było wiadomo, że temat rozwiązany. bo później ktoś pomyśli, że tematy z tagiem symfony są nie rozwiązywalne bo to ciężki jest framework biggrin.gif
daimon
Cytat(AxZx @ 4.06.2009, 22:23:46 ) *
kliknij odpowiedni przycisk żeby było wiadomo, że temat rozwiązany.

Gdzie to można kliknąć?smile.gif

--
Pzdr,
d.
jareeny
Cytat(AxZx @ 5.06.2009, 00:23:46 ) *
no to git:)
kliknij odpowiedni przycisk żeby było wiadomo, że temat rozwiązany. bo później ktoś pomyśli, że tematy z tagiem symfony są nie rozwiązywalne bo to ciężki jest framework biggrin.gif

Jaka bajera biggrin.gif

Cytat('daimon')
Gdzie to można kliknąć?

Pod postem AxAz jest taki przycisk 'pomógł' winksmiley.jpg
daimon
Cytat(jareeny @ 5.06.2009, 12:08:53 ) *
Pod postem AxAz jest taki przycisk 'pomógł' winksmiley.jpg

ok;)

--
Pzdr,
d.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.