Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z różnymi przeglądarkami
Forum PHP.pl > Forum > PHP
masterix
Witam,

Mam bardzo dziwny problem i nigdy się z tym nie spotkałem wcześniej. Otóż mam wyszukiwarkę w serwisie i pod FF u mnie działa dobrze. U kolegi nieraz wypisuje błędny rezultat wyszukiwania. Z kolei u mnie pod IE jak kliknę sobie SEARCH to pokazuje mi się biała strona zamiast strony z wynikami wyszukiwania, co się z kolei nie dzieje pod FF. Pod operą podobne skecze nieraz są. Co z tym fantem zrobić? Czego się chwycić w ogóle?

pzdr.
erix
Spróbuj najpierw wystartować skrypt na innym demonie/hostingu.

Przydałby się doinstalowany np. xdebug i tracingi.
korkie
Takie problemy czasami się pojawiają, gdy w formularzu (domyślam się, że wyszukiwarka w twoim serwisie opiera się na formularzu)
różne rodzaje pól (input, submit itp) mają taki sam atrybut 'name', lub gdy gdzieś jest niedomknięty formularz (</form>).
masterix
Pomógł mi znajomy. Problemem było to, że przycisk SUBMIT był obrazkiem. Nie należy definiować dla niego parametru NAME a zrobić pole hidden o takiej nazwie i parametrze smile.gif IE nie widziało jednej ze zmiennych w POST.

pzdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.