nazywa sie formularz.php
<?php class Formularz extends Controller { function index() { // dane poszczególnych pól w postaci tablicy // określenie warunków walidacji $rules['tytul'] = "required|min_length[5]|max_length[12]"; $rules['tresc'] = "required"; $this->validation->set_rules($rules); if ($this->validation->run() == FALSE) { $data['tytul']['value'] = $this->input->post('tytul'); $data['tresc']['value'] = $this->input->post('tresc'); $this->load->view('form.html', $data); } else { // przypisanie danych z formularza // wyświetlenie wyników $news['tytul'] = $this->input->post('tytul'); $news['tresc'] = $this->input->post('tresc'); $this->load->view('news.html', $news); } } } ?>
a w katalogu /views/
plik form.html
Jak to zrobic aby po wpisaniu do formularzy tekstu sprawdzilo mi czy to co tam zostalo jest poprawne nie ma za malo nie ma za duzo znakow (w kodzie mam zawarte odwolanie do validation), ale chce teraz to tak poukladac aby sprawdzilo mi czy to co jest tam wprowadzone jest poprawne, jesli nie wyswietlilo komunikat, a jesli jest OK to aby dane zostaly wyswietlone na innej stronie.
Co musze jeszcze pozmieniac i dorobic aby wyslac dane z formularza i otrzymac wynik tego co zostalo wprowadzone?
Ponadto chialbym zrobic tez podobny formularz do wysylania e-maili, wiec jak to powinenem wykonac? Moglby mi ktos to napisac?