Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dreamweaver php, CodeIgniter
Forum PHP.pl > Forum > PHP
malesja
Witam

Moglibysie cos powiedziec z czego lepiej korzystac czym sie wspomagajac, tworzac jakas strone bazodanowa w php?

Czy korzystac z takich narzedzi jak Dreamweaver jest pomocne, przyspieszi ulatwia prace? W ogole szybkio i latwo jest sie polapac w tym srodowisku?

Inna sprawa lepiej wspomagac sie oprogramowaniem, ktore juz wymienilem czy korzystac z jakiegos framewoorka? Mam CodeIgniter ale bardzo malo jest w polskim internecie na jego temat, ten co nalazlem na php.rk.edu.pl jest slaby i malo mowi, z angielskich tutkow ciezko mi sie czyta bo moja znajomosc nie jest na takim poziomie aby swobodnie czytac fachowa literature.

W ogole tworzenie w oparciu o framewoorka CodeIgniter, a potem jeszcze dorabianie czy wspomaganie sie Dreamweaver'em ma sens czy lepiej juz dzialac w oparciu o ten CodeIgniter?

Z gory dzieki
Crozin
Chyba masz na myśli frameworka bo o framewoorkach to jeszcze nie słyszałem.

Edytor/IDE w jakim pracujesz to Twoja sprawa. Grunt by nie ograniczał Cie, oraz ułatwiał Ci to, co dla Ciebie najważniejsze.
Jest jeszcze cała masa innych FW, więc "do wyboru do koloru".

A tak na poważnie, to radzę jednak podszkolić się w angielskim, bo bez niego po prostu nie dasz sobie rady.
pyro
Cytat
framewoorkach to jeszcze nie słyszałem.

A że literówkę zrobił... wziąłeś pod uwagę taką okoliczność? worriedsmiley.gif

Cytat( @ 10.06.2009, 17:58:18 ) *
Witam

Moglibysie cos powiedziec z czego lepiej korzystac czym sie wspomagajac, tworzac jakas strone bazodanowa w php?

Czy korzystac z takich narzedzi jak Dreamweaver jest pomocne, przyspieszi ulatwia prace? W ogole szybkio i latwo jest sie polapac w tym srodowisku?

Inna sprawa lepiej wspomagac sie oprogramowaniem, ktore juz wymienilem czy korzystac z jakiegos framewoorka? Mam CodeIgniter ale bardzo malo jest w polskim internecie na jego temat, ten co nalazlem na php.rk.edu.pl jest slaby i malo mowi, z angielskich tutkow ciezko mi sie czyta bo moja znajomosc nie jest na takim poziomie aby swobodnie czytac fachowa literature.

W ogole tworzenie w oparciu o framewoorka CodeIgniter, a potem jeszcze dorabianie czy wspomaganie sie Dreamweaver'em ma sens czy lepiej juz dzialac w oparciu o ten CodeIgniter?

Z gory dzieki

Od siebie powiem Ci tak: CodeIgniter to jest framework MVC. To nie jest taki klikalny sobie program. W nim się programuje tak samo jak się to robi w `normalnym` PHP. smile.gif Co do edytorów WYSIWYG (Dreamweaver'a): Osobiście na swoich `początkach` używałem DreamWeaver'a i był mi pomocny przy wyglądzie strony. Z czasem jak nabrałem doświadczenia to przestałem używać edytorów WYSIWYG, ale na początek polecam.
Crozin
Cytat
A że literówkę zrobił... wziąłeś pod uwagę taką okoliczność?
Właśnie wziąłem, ale jak zobaczyłem, że dwa razy napisał niepoprawnie, na dwa razy napisane w ogóle to uznałem, że to nie literówka. winksmiley.jpg

Ale wróćmy już do tematu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.