Pisze prostą księgę gości na przyjęcie weselne.
Mam problem z aktualizacją danych do bazy danych, a mianowicie:

Napisałem skrypt który pobiera mi z bazy danych wartości i podstawia w parametr "value" pola tekstowego, dzięki czemu łata jest zmiana określonej wartości(tudzież edycja). Nie mam wogóle pomysłu na to, by teraz, jak użytkownik zmieni to co zostalo pobrane z bazy, po wciśnięciu jakiegoś przycisku, bądź linka, wartości te uaktualniły się w bazie danych?
Poniżej przedstawiam kod jaki napisałem do pobierania danych z bazy:
<?php echo" <table border=\"1\" class=\"formularz_tresc\"> <tr><td>lp.</td><td><center>nazwisko</center></td><td><center>ona</center></td><td><center>on</center></td><td><center>osoba towarzysząca*</center></td><td><center>dzieci</center></td><td><center>ilość osób</center></td></tr> "; $pyt = "SELECT * FROM `kg".$xuser."`"; { $s=10; echo" <tr><td><center>".$idgoscia."</center></td> <td><center><input size=\"".$s."\" type=text name=\"nazwisko".$idgoscia."\" value=\"".$nazwisko."\" maxlength=\"50\"></center></td> <td><center><input size=\"".$s."\" type=text name=\"his".$idgoscia."\" value=\"".$her."\" maxlength=\"50\"></center></td> <td><center><input size=\"".$s."\" type=text name=\"her".$idgoscia."\" value=\"".$him."\" maxlength=\"50\"></center></td> <td><center><input size=\"25\" type=text name=\"osobatowarzyszaca".$idgoscia."\" value=\"".$osobatowarzyszaca."\" maxlength=\"50\"></center></td> <td><center><input size=\"".$s."\" type=text name=\"dzieci".$idgoscia."\" value=\"".$dzieci."\" maxlength=\"50\"></center></td> <td><center><input size=\"".$s."\" type=text name=\"iloscosob".$idgoscia."\" value=\"".$iloscosob."\" maxlength=\"50\"></center></td></tr> "; } echo" <tr><td colspan=\"5\" align=\"right\">Suma:</td><td><center> </center></td><td><center> </center></td></tr> </table> ?>
`kg".$xuser."` - nazwa bazy danych. Do nazwy użytkownika dodawany jest przedrostek kg
Żeby zastosować unikalne nazwy (name) posłużyłem się zmienną $idgoscia. Np $idgoscia = 1 name = nazwisko1
Ale jak teraz zrobić, by dodać jakiś przycisk czy linka, żeby mi się to zaktualizowało w bazie ?
Proszę o jakieś sugestie. Z góry dziękuję.