Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 404 forbitten w subdomenie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mekeke
Witam,
Mam problem z CMSem opartym na zendzie. W dwóch subdomenach działa normalnie (załóżmy x,y) W subdomenach (załóżmy a, cool.gif - nie. Gdy przekopiuje te same pliki z subdomeny x do subdomeny y - wszystko jest ok nie zmieniając ustawień żadnych plików. Natomiast przy wkopiowaniu plików z x do a pojawia się problem z błędem 404. Przy każdej subdomenie CMS łączy się do tej samej bazy. Gdzie szukać problemu?? Czy problem może leżeć w samej subdomenie?
em1X
404 to nie 'forbitten' tylko brak dokumentu. Może jakiś przykład byś pokazał? smile.gif
mekeke
Cytat
404 to nie 'forbitten' tylko brak dokumentu.

Tak tak - z rozpędu przez pomyłkę.

Jak przykład - nie rozumie za bardzo. Są dwie subdomny z identycznymi plikami. W jednym jes OK - w drugim błąd 404 - nie brakuje pliku napewno i dlaetego nie wiem w czym tkwi problem. Odnosze wrazenie jakby był problem bardziej z ustawieniami serwera, no nie wiem...
em1X
Ja nie rozumiem, Ty nie rozumiesz, on, ona ono nie rozumie, gwoli ścisłości.

Może jakiś problem z mod rewrite? Nie ma tu wróżek przecież. Skąd mamy wiedzieć co tam się kroi na serwerze.
mekeke
Dopiero się uczę - co mam podać i gdzie tego szukać?

Aha zrobiłem coś takiego: działająca subdomenę skasowałem i stworzyłem ponownie o tej samej nazwie. Wkopiowałem pliki które były poprzednio i pomimo tego przestało to funkcjownować - błąd 404. pisze że brakuje mu /pl - automatycznie genruje się do domeny np. www.strona.pl -> www.strona.pl/pl

->
Wkopiowałem te same pliki na główną domene - też nie działa. Na localhoscie również... 404... proszę o pomoc..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.