Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kamerka IP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kovalx5
Witam.
Potrzebuje napisać skrypt w PHP który wyświetli mi obraz z kamerki internetowej o podanym IP w oknie przeglądarki.
Bardzo proszę o pomoc bo nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać. Język PHP znam.
erix
cURL + logowanie do kamerki -> ściągasz obrazek, imagejpeg" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
kovalx5
Nie bardzo rozumiem
erix
No patrz - przecież do kamerki IP logujesz się zwykle z poziomu przeglądarki, nie?

To zrób to samo przez PHP - do tego posłuży Ci cURL. Jak już będziesz zalogowany, tworzysz zrzut z ramki.

Jeśli chodzi o obraz na żywo, będzie problem...
kovalx5
No właśnie obraz na żywohttp://forum.php.pl/style_emoticons/default/blinksmiley.gif
nexis
Przeważnie kamerki dają bezpośrednio taką możliwość poprzez applet Java lub ActiveX.
bim2
Lub Flash i go bym polecał. Zresztą w internecie znalazłem kiedyś oprogramowanie do kamerki który udostępniał takąfunkcjonalność. Był nawet zwykły html z meta refresh, więc da się w php nawet wyciągnąć obraz.
kovalx5
Wiesz gdzie można znaleźć źródło takiego apletu JSP ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.