Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Confirm() w php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
byczek1984
Witam
Mam problemu zwiazany z przejsciem na stronke pod wskazany adres. Przedstawie krotko wyglad tej strony na gorze stronki mam panel czyli 'nauczyciel, student, rodzic i po nacisnieciu na np nauczyciel wyskakuje stronka z adresem www.frame_Administrator.php?select=nauczyciel - tutaj dokunuje rejestracji i po dokonaniu rejestracji chcialbym zeby przeladowalo mi na ten sam adres i moglby dodawac kolejnego nauczyciela ( a tak musze znowu nacisnac 'nauczyciel' i dodawac)

Kod
         echo "<script LANGUAGE=\"JavaScript\">";
          echo "alert('Dane nauczyciela zostały zmienione!');";
          echo "window.self.location.href='frame_administrator.php?select=nauczyciel';";
          echo "</SCRIPT>";

Ten zapis mi nie dziala, wyskauje mi blad, poniewaz sadze ze przez to ze zmienna jest $_GET[], czy jest mozliwosc, zeby przeskoczyc pod ten adres? (pod adres frame_administrator.php, wskauje bez problemu, natomiast interesuje mnie z ta zmienna GET).
Prubowalem zastosowac funkcje confirm() ze po nacisnieciu OK przechodzilo na ta strone a po CANCLE -nie. Ale tez cos mi nie dziala
Darti
w formularzu dodaj pole hidden z nazwą (np przeniesienie)i zapisz w niej wartość np 'dodawanie_nauczyciela'
Na stronie, gdzie odbierasz dane z formularza zrób warunek za częścią dodającą dane do bazy :
  1. <?php
  2. if($_REQUEST['przeniesienie'] == 'dodawanie_nauczyciela'){header("Location: frame_administrator.php?select=nauczyciel");}
  3. ?>
Pawel_W
  1. <script type="text/javascript">
  2. alert("Dane nauczyciela zostały zmienione!");
  3. window.location.href="frame_administrator.php?select=nauczyciel";

spróbuj tak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.