Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ftp_put - failed to open stream
Forum PHP.pl > Forum > PHP
devuriel
Witam.
napotkałem na nietypowy problem,

CODE
Warning: ftp_put(fastcahce3) [function.ftp-put]: failed to open stream: No such file or directory in C:\www\misz\virtual\1\class\file.class.php on line 41
Błąd wyświetlania pliku fastcahce3

Warning: unlink(fastcahce3) [function.unlink]: No such file or directory in C:\www\misz\virtual\1\class\file.class.php on line 46

1. <?php
  2. foreach ($_FILES as $this->odebrany) {
  3.                if ($this->odebrany['name']!='' && is_uploaded_file($this->odebrany['tmp_name'])) {
  4.                     if (!move_uploaded_file($this->odebrany['tmp_name'], $this->odebrany['name'])) {
  5.                        echo "<br />Nie mogę przenieść pliku ".$this->odebrany['name']." - pliku nie wysłano.";
  6.                        continue;
  7.                    }
  8.                    echo "1.".$_SESSION['dir']."<br />2.".$this->odebrany['name']."<br /> 3.".$this->conn."<br />o wo";
  9.                    $this->upl = ftp_put($this->conn, $_SESSION['dir'].basename($this->odebrany['name']), $this->odebrany['name'], FTP_BINARY);
  10.                    if ($this->upl)
  11.                        echo 'Plik '.basename($this->odebrany['name'])." wysłanyy!<br />";
  12.                    else
  13.                        echo 'Błąd wyświetlania pliku '.basename($this->odebrany['name'])."<br />";
  14.                    unlink($this->odebrany['name']);                    
  15.                }
  16.            }
  17. ?>

Błąd występuje przy wysłaniu plików do 8,2MB, ponowne wysłanie tego samego pliku kończy się sukcesem.
Powyżej 8.2MB plik nie zostaje wysłany i nie dostaje komunikatu zwrotnego o błędzie. Gdzie szukać przyczyny?
Jak zmusić PHP do wysłania dużych plików powiedzmy do 100MB protokołem FTP?
Dodam, że sam skrypt leży poza serwerem FTP.
Plik file.class.php zawiera: set_time_limit(500);

w php.ini:
CODE
max_execution_time = 680
max_input_time = 200
memory_limit = 200M

duże wartości do testów .
erix
Inna wersja PHP, to samo? Inny hosting, też to samo?
devurien
Witam,
problem z wielkością przesyłanych plików leżał po stronie zmiennej w php.ini:
post_max_size
domyślnie ~8M co wyjaśnia sytuacje.

Zasadniczo nie zostaje rozwiązany kłopot z podwójnym wysyłem, że tak to ujmę. Co do hostingu jak widać hostinguję się sam:)
erix
Cytat
Co do hostingu jak widać hostinguję się sam:)

Właśnie nie widać.

Sprawdziłeś na innych hostingach?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.