Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Upgrade Symfony
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Foxx
Witajcie, używałem do tej pory Symfony 1.1 ale teraz przyszedł czas na upgrade do wersji 1.2
Z tego co wyszukałem wystarczy, że wykonam
Kod
pear install symfony/symfony
?

Jeżeli tak to boję się jednej rzeczy: co z moimi poprzednimi projektami? Mam ich kilkanaście a nie wiadomo kiedy któryś z klientów zgłosi się z prośbą o rozbudowę / poprawki. Poza tym kilka projektów jest, jak zawsze, w trakcie.
Czy po upgradzie przez PEAR będę musiał zmienić wszystkie projekty, nad którymi chcę jeszcze pracować zgodnie ze wskazówkami na http://www.symfony-project.org/installation/1_2/upgrade ?

Nawet jeżeli trzeba posiedzieć 30 minut nad każdym projektem to mogę to przełknąć ale jestem ciekaw jak duże to przedsięwzięcie stwarza ryzyko niespodziewanych błędów nad którymi spędza się potem kilka dni?

Będę wdzięczny za wskazówki, pozdrawiam.
dr_bonzo
Symfony wrzucasz do projektu, a nie korzystasz z pearowego - 'freeze' czy jakos tak sie to nazywa - i wtedy kazdy projekt ma swoje symfony - jak bedziesz chcial ten projekt uaktualnic to odswiezasz symfony i poprawiasz.
destroyerr
No tak, tylko symfony jest tak skonstruowany, żeby projekty nie musiały mieć w swojej strukturze całego frameworka. Symfony lekkie nie jest więc nie ma sensu powielać plików. Ja zrobiłem u siebie tak, że mam osobny folder a w nim różne wersje sf. Dla wygody korzystam z svn. Wtedy każdy nowy projekt może korzystać z wersji, której chce.
Jakaś wersja jest też w pear, choć nie ma ona znaczenia.
Jest trochę dodatkowej pracy z ustawianiem zmiennej PATH, choć nie jest to konieczne.

Pracuję na 3 komputerach i na serwerze, rozwiązanie sprawdza się dobrze.
Foxx
@destroyerr - ale chyba i tak jesteś zmuszony zrobić freeze gdy wrzucasz projekt na serwer produkcyjny?
A potem projekt jest już zamrożony, chyba że robisz potem sobie unfreeze?
destroyerr
Nie robię freeze, wrzucam na serwer do jakiegoś folderu symfony. Potem wrzucam swój projekt i w ProjectConfiguration.class.php zmieniam ścieżkę, lub mam ustawione sprawdzanie plików i dobieranie do tego ścieżki.
Generalnie struktura wygląda tak samo.
W zasadzie nie korzystam w ogóle z freeze (chyba, że jest mus) wolę svn lub rsync.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.