Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Funkcja gzfile()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
neates
Witam,

Mam problem z otwarciem plików, które mają więcej, niż 5MB. W pliku umieszczone są zapytania do bazy danych (utworzenie tabeli + inserty). Serwer nie wyrzuca żadnego błędu przy próbie otwarcia tego pliku, po prostu zatrzymuje pętlę. Co ciekawe, jeżeli w tym pliku usunę trochę insertów (są poprawnie wygenerowane, nie ma dziwnych krzaków - znaków specjalnych), tak aby plik miał poniżej 5MB, pętla przechodzi bez problemów. Czy ktoś wie, o co może w tym chodzić? Czy gzfile() ma jakieś specjalne parametry, które określają maksymalną wielkość pliku, jaki może obsługiwać? Jeżeli tak, to jak to mogę zmienić?

Wersja PHP: 4.4.8 (bez możliwości aktualizacji, serwer niezależny i niekonfigurowalny przeze mnie)

Za wszelką pomoc z góry dziękuję!
erix
  1. nie zdziwiłbym się, gdyby to był bug wersji 4.x
  2. zwiększenie limitu pamięci dla skryptu pomaga?
neates
niestety, nic to nie pomaga... skrypt po rozpakowaniu ma ok 45MB (plik *.sql z zapytaniami) i będzie ciągle się rozrastał w miarę rozwoju bazy danych...
erix
Ale to nie chodzi o to, ile będzie miał, ale czy dla akurat tego pliku zwiększenie limitu zasobów pomaga?
neates
a jaką funkcję proponujesz na powiększenie tego limitu? w chwili obecnej nie mam dostępu do skryptu, będę mógł coś dokładniej opisać w poniedziałek.
erix
Zobacz sobie w php.ini (link: ini_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, poszczególne pozycje są zalinkowane do dedykowanych funkcji, to znajdziesz).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.