Wiem, że tematów o kompresji było sporo, jednak nie w tym rzecz. Jak kompresję przeprowadzić wiem, sęk w tym, że z CGI to po prostu nie działa.
Od 2 dni próbuję zrobić kompresję plików css/javascript na podstawie .htaccess, czyli prostego DEFLATE.
Gdyby PHP było skompilowane jako moduł apache, wszystko było by ok, ale jest jako cgi-bin i przypuszczam że dlatego muszę poszukać innego rozwiązania.
O tyle, o ile funkcje jak ob_start('ob_gzhandler') działają, o tyme gzcompress() już nie, tak samo reguły w .htaccess (próbowałem około 23 różnych reguł do kompresji [!]). Za każdym razem dostaję ISE (kod 500).
Myślę, że jest coś ważnego o czym nie wiem, jeśli chodzi o kompresję oraz CGI. Mam nadzieję, że ktoś tutaj wie o co chodzi i podzieli się ze mną tą wiedzą

tutaj znalazłem coś takiego:
Cytat
# uncomment this line to enable site wide gzip to greatly decrease load times
# may cause 500 server errors on servers running php in cgi mode
#---------------------------------------- GZIP BEGIN ------------------------------------#
# php_value output_handler ob_gzhandler
#---------------------------------------- GZIP END --------------------------------------#
IF THE SERVER IS RUNNING PHP AS CGI
THAT LINE MUST REMAIN COMMENTED OUT
as php cgi will nor run gzip
i also might add that this server is running Suhosin-Patch
and if that was installed wrong and or setup wrong
that also could be part of your problem.
# may cause 500 server errors on servers running php in cgi mode
#---------------------------------------- GZIP BEGIN ------------------------------------#
# php_value output_handler ob_gzhandler
#---------------------------------------- GZIP END --------------------------------------#
IF THE SERVER IS RUNNING PHP AS CGI
THAT LINE MUST REMAIN COMMENTED OUT
as php cgi will nor run gzip
i also might add that this server is running Suhosin-Patch
and if that was installed wrong and or setup wrong
that also could be part of your problem.
Czyli CGI nie odpali Gzip, dlaczego, i jak to obejść ?