Problem polega na tym, że logując się w jednym serwisie automatycznie loguje mnie w drugim (na tym samym serwerze) - chodzi o namespace dla sesji, domyślnie jest Zend_Auth.
UPDATE
Miałem małe 'niedociągnięcie', także już opisuję solucję dla następnych pokoleń

Ponieważ w bootstrapie przekazywałem do plugina (Zend_Acl, celem sprawdzenia jaką ma user ustawioną rolę w db i pobrania zezwoleń z Acl) instancję klasy Zend_Auth, tam powinienem ustawić przestrzeń nazw, a tego nie zrobiłem. Czyli:
<?php $auth = Zend_Auth::getInstance(); $auth->setStorage(new Zend_Auth_Storage_Session('someNamespace')); ?>
I dalej już będzie działało jak powinno.
Przepraszam, za kłopot

Logowanie wygląda następująco:
<?php public function indexAction() { $auth = Zend_Auth::getInstance(); //$auth->setStorage(new Zend_Auth_Storage_Session('someNamespace')); - tej linijki nie trzeba tutaj. if($auth->hasIdentity()) { $this->_redirect('/'); } $form = new Form_Login($this->akcja); if($this->_request->isPost()) { if($form->isValid($this->_request->getPost())) { $dbAdapter = Zend_Db_Table::getDefaultAdapter(); $authAdapter = new Zend_Auth_Adapter_DbTable($dbAdapter); $authAdapter->setTableName('accounts') ->setIdentityColumn('login') ->setCredentialColumn('password') ->setCredentialTreatment('SHA1(?)') ->setIdentity($this->_request->getPost('login')) ->setCredential($this->_request->getPost('password')); $result = $auth->authenticate($authAdapter); if($result->isValid()) { $userInfo = $authAdapter->getResultRowObject(null, 'password'); $mLogin = new Model_Login; $userInfo->role_id = $mLogin->pobierzRole($userInfo->id); $authStorage = $auth->getStorage(); $authStorage->write($userInfo); $this->_redirect('/admin'); } $this->view->error = 'Logowanie nie powiodło się, spróbuj ponownie.'; } } $this->view->form = $form; } ?>
Pozdrawiam,
MP