Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] bezpieczeństwo na serwerze produkcyjnym
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Foxx
Witajcie, ten temat się już powtarzał ale nie widzę żadnego dotyczącego sf 1.2 no i też nie jestem pewien, które rozwiązanie jest najlepsze.

Załóżmy, że mam dostęp na serwerze produkcyjnym tylko do katalogu głównego. Wrzucam tam cały projekt i na ten sam poziom wrzucam zawartość web/ - działa ale wiadomo, że pokazywanie całej konfiguracji jest średnim pomysłem.

Jednym z rozwiązań (na sf 1.0) mogłoby być: http://blog.szalega.pl/3/instalacja-symfony-w-homepl
Ale czy to jest najlepsze co można zrobić? Czy w wersji 1.2 nie ma innej możliwości? A może jest w ogóle jakaś lepsza... ?

Dzięki za każdą podpowiedź.
BigB
Z tego co mi się wydaje, to najlepiej chyba zrobić tak jak jest podane w Twoim linku, z tym, że w głównym katalogu do htaccess poza przekierowaniem do /web dodatkowo zabronić dostęp do głównego katalogu. Przez to chyba będzie też zabroniony dostęp do każdego podkatalogu znajdującego się w głównym katalogu, więc do /web musisz dać kolejny htaccess który będzie zezwalał na dostęp.

Nie jestem pewien, czy to zadziała, ale spróbuj winksmiley.jpg
Foxx
Dzięki, zbiorę jeszcze trochę informacji i będę próbował.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.