Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] [.htaccess] Błąd 500, ścieżka do index
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
in5ane
Cześć. Wgrałem sobie stronę opartą na Zend Framework z localhosta (gdzie działała w 100%) na serwer boo.pl (na którym nie działa). Sprawa jest tego typu, iż wyświetla mi się błąd 500. Jeżeli usunę główny plik .htaccess, to błędu nie ma, ale wtedy mi nie działa strona.

Na localhoście mój .htaccess wyglądał tak:
Kod
RewriteEngine on
RewriteRule .* public/index.php

php_flag magic_quotes_gpc off
php_flag register_globals off

Zaś na boo.pl mój .htaccess zrobiłem tak (najpierw wgrałem tak jak wyżej, ale również nie działa):
Kod
RewriteEngine on
RewriteRule .* /home/accounts_d/dancepiotrkow/public_html/public/index.php

php_flag magic_quotes_gpc off
php_flag register_globals off

Ogólnie chodzi o to, że mój plik index.php jest w folderze public.

Z góry dzięki za pomoc ; - )
erix
Bu, to beznadziejny "hosting", ale to akurat nie ma w tym wypadku znaczenia.

Podejrzewam, że PHP działa tam jako (Fast)CGI i serwer nie rozpoznaje php_flag.
in5ane
Usunąłem te dwie linijki (wiem, ze register_globals jest standardowa tam i tak na off).

Poza tym i tak mam błędy jakieś nie wiem skąd:
Kod
Warning: include(config.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/accounts_d/dancepiotrkow/public_html/library/Zend/Loader.php on line 83

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'config.php' for inclusion (include_path='.:../library:../application/models/:.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/accounts_d/dancepiotrkow/public_html/library/Zend/Loader.php on line 83

Fatal error: Class 'config' not found in /home/accounts_d/dancepiotrkow/public_html/library/Layout/Controller/Action.php on line 8
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.