Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Driver i model dla logowania
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Object-oriented programming
marcio
Witam do mojego FW dodaje defaultowo biblioteke Authorization z jej driverem i modelem wszystko dziala oprocz jednej rzeczy.
Chodzi i to ze metody setLogin() i setPassword() nie ustawiaja mi danych tak samo jesli napisze tak:
  1. $this -> Authorization -> Login = 'marcio';

Analogicznie z haslem nie dziala a pola sa public wiec o co kaman.

I gdy ple AutoLogin jest ustawione na true cookie sie nie wysylaja i znow o co kaman?

Troche zamotalem przy pisaniu i testowaniu klasy w komponencie do logowania i moze cos przeoczylem.

Klasa Driver: http://3paste.com/hash/d50f8d2745fa6ca15815f2e309123174
Model klasy Authorization: http://3paste.com/hash/d59e36ea301966e571fd284da3b3a338

Jesli na sztywno ustawie login i haslo w zapytaniu logowanie dziala lub jesli ustawie login i password w konstruktorze drivera to wszystko dziala.

Ogolnie nie musze podawac zrodla komponentu w widoku mam formularz razem z bledami, model wyglada tak:
  1. <?php
  2.  
  3. require_once('libraries/models/Authorization_Model.php');
  4.  
  5. class Auth_Model extends Authorization_Model {
  6.  
  7.  
  8.  
  9. }
  10.  
  11. ?>

A sam kontroler przy akcji Auth() jesli jest ona w url zostaje ona wywolana i wyswietla tekst czy zalogowano lub mnie zalezy co zwrocic funckja Login z modelu Authorization true/false.

Prosze o pomoc bo juz 2 dni nad tym siedze poprawilem i dodalem kilka rzeczy do mojego FW a nie wiem co zrobic z tym fantem.
destroyerr
W Model klasy Authorization w linii 28 do bazy wysyłasz czyste hasło. Wydaje mi się, że powinno być shaszowane.
marcio
Cytat(destroyerr @ 3.10.2009, 07:31:13 ) *
W Model klasy Authorization w linii 28 do bazy wysyłasz czyste hasło. Wydaje mi się, że powinno być shaszowane.

Racja nie zauwazylem tego ustawiajac zapytanie w phpmyadmin robilem where haslo = sha1(saltpassword) i dzialalo tak samo z poziomu php ze sztywno ustawionymi danymi.

Dzieki ci teraz wszystko hula autologowanie tez.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.