Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] restart liveboxa
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lejto
Można z poziomu php zresetować modem livebox? Jeżeli tak to jak?

Pozdrawiam
l0ud
Jeżeli router umożliwia taką opcję w panelu administracyjnym, zawsze można zalogować się przez CURL'a i wydać odpowiednie polecenie.

Oczywiście o ile się nie zawiesił, w takim wypadku pozostaje kupić coś normalnego winksmiley.jpg
Lejto
Ok, zobaczę
Cytat(l0ud @ 8.12.2009, 17:40:59 ) *
Oczywiście o ile się nie zawiesił, w takim wypadku pozostaje kupić coś normalnego winksmiley.jpg

Co masz na myśli?
bim2
Wydaje mi się, że to takie przeświadczenie co do wadliwości Liveboxów. Ja posiadałem dość długi czas i nigdy nie miałem z nim problemów. Choć koledze co chwile restartuje neta. Wydaje mi się, że to wina wersji sprzętu liveboxa, kolega miał jakiś stary model z bluetoothem jeszcze. smile.gif

Co do liveboxa, tak jak l0ud napisał, cronem logujesz się na opcje routera i restart. Na upartego możesz pobrać Livebox Restarter i exec() smile.gif
Lejto
ok, dzięki
Cytat
Choć koledze co chwile restartuje neta

restartujesz za pomocą php tak?
ile trwa około reset?
głównie to potrzebuje resetu do zmiany ip
bim2
Cytat(Lejto @ 9.12.2009, 17:38:57 ) *
restartujesz za pomocą php tak?

Nie, coś się psuje smile.gif

ile trwa około reset?

Zależy jak sobie livebox przemieli. Czasami parę sekund, czasami może zejść i z minutę.

głównie to potrzebuje resetu do zmiany ip

To było oczywiste jak wystąpiły w jednym poście słowa php i livebox smile.gif Bo do czego innego może być restart w liveboxie? tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.