Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Function name must be a string (?)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mop
Witam, jestem właśnie na etapie robienia rejestracji użytkownika, oto kod:
  1. <body>
  2. <div class="allps">
  3.  
  4. <form action="rejestracja.php" method="POST" name="rej_kl">
  5. <div class="topps">
  6. <h2>REJESTRACJA</h2>
  7. </div>
  8. <div class="form">
  9.  
  10. <table>
  11. <tr><td class="inpt"><input type="text" size="30" name="n_imie" id="i_imie"></td><td>Imie</td></tr>
  12. <tr><td class="inpt"><input type="text" size="30" name="n_nazwisko" id="i_nazwisko"></td><td>Nazwisko</td></tr>
  13. <tr><td class="inpt"><input type="text" size="30" name="n_firma" id="i_firma"></td><td>Firma</td></tr>
  14. <tr><td class="inpt"><input type="text" size="30" name="n_miejscowosc" id="i_miejscowosc"></td><td>Miejscowość</td></tr>
  15. <tr><td class="inpt"><input type="text" size="24" name="n_ulica" id="i_ulica"><input tpe="text" size="1" name="n_nrdomu" id="i_nrdomu"></td><td>Ulica, Nr domu</td></tr>
  16. <tr><td class="inpt"><input type="text" size="5" name="n_kodp" id="i_kodp"></td><td>Kod pocztowy</td></tr>
  17. <tr><td class="inpt"><input type="text" size="30" name="n_woj" id="i_woj"></td><td>Województwo</td></tr>
  18. <tr><td class="inpt"><input type="text" size="30" name="n_telefon" id="i_telefon"></td><td>Telefon</td></tr>
  19. <tr><td class="inpt"><input type="text" size="30" name="n_email" id="i_email"></td><td>Email</td></tr>
  20. </table>
  21.  
  22. </div>
  23. <div class="bottomps">
  24. <input type="image" value="REJESTRUJ" src="gfx/logbttR.png">
  25. </div>
  26. </form>
  27.  
  28. </div>
  29. </body>

oraz
  1. <?php
  2.  
  3. $imie = $_POST("n_imie");
  4. $nazwisko = $_POST("n_nazwisko");
  5. $firma = $_POST("n_firma");
  6. $miejscowosc = $_POST("n_miejscowosc");
  7. $ulica = $_POST("n_ulica");
  8. $nrdomu = $_POST("n_nrdomu");
  9. $kodp = $_POST("n_kodp");
  10. $woj = $_POST("n_woj");
  11. $telefon = $_POST("n_elefon");
  12. $email = $_POST("n_email");
  13.  
  14. $logink="$imie.$nazwisko";
  15. $haslok=rand(1000, 9999);
  16. $typk="klient";
  17.  
  18. $rej=mysql_query("INSERT INTO klient (login, haslo, typk, imie, nazwisko, firma, miejscowosc, ulica, nr_domu, kodp, woj, telefon, email) VALUES ('".$logink."', '".$haslok."', '".$typk."', '".$imie."', '".$nazwisko."', '".$firma."', '".$miejscowosc."', '".$ulica."', '".$nrdomu."', '".$kodp."', '".$woj."', '".$telefon."', '".$email."');");
  19.  
  20. ?>

i wyskakuje mi taki błąd:

Fatal error: Function name must be a string in D:\Programy\wamp2\www\moj_bank\rejestracja.php on line 3

Ale przecież ja nie zrobiłem nigdzie żadnej funkcji... więc o co chodzi? bardzo prosze o pomoc, lub ewentualne naprowadzenie na rozwiązanie.
darko
nie
$imie = $_POST("n_imie");
a
  1. $imie = $_POST["n_imie"];
mop
Heh dosłownie przed chwila sam to zauważyłem. Dzięki i przepraszam za zamieszanie, a temat proszę usunąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.