Mam coś takiego:
public function category_list() { if($this->patches) { } if(!$explode_list) { $query_select=mysql_query("SELECT categories.categories_id,categories.parent_id,categories_description.categories_
name from categories,categories_description where categories.categories_id=categories_description.categories_id and categories.parent_id='0' order by categories.pos"); { $this->categories_name[$r[0]]="<li class=formatowanie_poziomu_$jakis_poziom><a href=index.php?path=$r[0]>$r[2]</a></li>"; } } else { } }
I problem się zaczyna, jak to wyświetlić, kiedy jest jakaś ścieżka np. 5_14 - czyli pod kategorię 5 są pod kategorie, w tym podkategorie 14 pod którą też są podkategorie. $this->patches to sciezka kategorii.
Próbowałem za pomocą funkcji rekurencyjnej, ale mam problem w jaki sposób w niej sprawdzić, w którym miejscu należy zrobić przejście do kolejnego poziomu kategorii. Zależy mi, żeby wszystko działo się w klasie i dało się pobrać $this->categories_name, tak jak się da pobrać go gdy nie ma ścieżki kategorii (brak rozwidleń).
Jakieś wskazówki, pomysły? W OSie to nie jest zrobione za pomocą obiektu, tylko za pomocą tablic wielowymiarowych - w dodatku w niezbyt czytelny sposób.