Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
anacom
Witam, robie strone, i na poczatku bylo wszystko ok i w mozilli i w ie, ale po czasie cos mi sie juz namieszalo, i teraz w ie wyglada ona strasznie. bardzo prosze o jakies podpowiedzi jak moge to naprawic i czym to jest spowodowane. to juz przerasta moje umiejetnosci. rece mi juz opadaja, i nie mam juz pomyslow jak to mozna naprawic. podaje link do strony: www.pobiedna.pl
bardzo dziękuje za kazdy pomysl rozwiazania problemu
Damonsson
Jako że używam Opery, to no tej o to przeglądarce też znalazłem jeden błąd, choć nie przyglądałem się dokładniej. Otóż obrazek do newsa jest troche za nisko, przy ostatnim artykule. Zresztą odpal opere i sobie "stestuj".

169 Errors, 66 warning(s) - tę stronę można napisać na mniej linii, niż Ty masz linii błędów w Validatorze ;P

Zainstaluj sobie CMSa.
kermitx
Cytat(anacom @ 17.01.2010, 23:15:59 ) *
Witam, robie strone, i na poczatku bylo wszystko ok i w mozilli i w ie, ale po czasie cos mi sie juz namieszalo, i teraz w ie wyglada ona strasznie. bardzo prosze o jakies podpowiedzi jak moge to naprawic i czym to jest spowodowane. to juz przerasta moje umiejetnosci. rece mi juz opadaja, i nie mam juz pomyslow jak to mozna naprawic. podaje link do strony: www.pobiedna.pl
bardzo dziękuje za kazdy pomysl rozwiazania problemu

Witaj

Generalnie przyjąłeś dobrą taktykę smile.gif Najpierw robi się tak aby wszystko wyglądało dobrze w normalnych przeglądarkach (czyt. Safari, Chrome, FireFox, Opera itd.) a później robi się poprawki dla Internet Explodera. Naprawdę mało co IE interpretuje poprawnie (HTML/CSS).
Polecam zapoznanie się ze standardami tworzenia stron, powinieneś skupić się na odseparowaniu treści strony od jej struktury. Jeśli tak zrobisz Twoim ew. problemem będzie stworzenie osobnego arkusza stylów dla IE. Polecam Kurs stary ale jary smile.gif

Pozdrawiam i życzę sukcesów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.