Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Dziwny problem z datą
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
harvesterix
Witam
Coś niedobrego dzieje się z moim projektem. W panelu administracyjnym w formularzu dodawania nowego obiektu mam pole daty (wygasa). Po ustawieniu przyszłej daty w tym polu i próbie zapisania obiektu - projekt uruchomiony w wersji deweloperskiej działa prawidłowo natomiast w produkcyjnej zwraca internal error 500 przez co nie mogę sprawdzić błędu.
Do projektu podłączony jest filtr ssl zamieniający protokoły z http na https i na odwrót gdy trzeba - może on ma jakiś wpływ na przesyłane dane.
Jeszcze muszę sprawdzić czy to jest wina filtru, macie jakieś inne pomysły jak rozwiązać problem lub gdzie siedzi drzazga?

Trochę skróciłem poprzedni post aby nie odstraszał smile.gif Bo okazało się że to nie filtr jest winny. Gdy pobawiłem się troszkę w środowisku deweloperskim okazało się że tutaj ten problem też występuje. Teraz przy zapisywaniu obiektu dostaję taki błąd:

Warning: require_once(Zend/Search/Lucene/Storage/File/Filesystem.php) [function.require-once]: failed to open stream: Too many open files in /lib/vendor/Zend/Search/Lucene/Storage/Directory/Filesystem.php on line 348

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'Zend/Search/Lucene/Storage/File/Filesystem.php' (include_path='//lib/vendor:/:/lib/vendor/symfony/lib/plugins/sfPropelPlugin/lib/vendor:.:/usr/local/php/pear5') in /lib/vendor/Zend/Search/Lucene/Storage/Directory/Filesystem.php on line 348

Czyli to jakiś problem z pluginem Lucine. Tylko jak go rozwiązać jeśli ZF nie znam w ogóle? Może ktoś z was miał ten problem?
Mephistofeles
To znaczy, że PHP nie znalazł pliku. Coś masz nie tak z konfiguracją autoloadera ZF, albo z include_path.
-=Peter=-
Wpisz w google "failed to open stream: Too many open files"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.