Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co to za hash?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
empuszek
Witam,

Zastanawiam się co to jest za hash, ,może ktoś pomoże?
*3DCFB64FE0CB05D63B9AF64492B5CD6269D82EE8

WEsołych Świąt, POzdrawiam
krowal
Może sha1 z '*' na początku winksmiley.jpg
empuszek
Wyczytałem że jest to ciąg znaków zaszyfrowany dwa razy SHA1 i z gwiazdką na początku.

Muszę odhashować takie hasło, ma ktoś pomysł na to?

Wesołych

edit

Jednak nie, sprawdziłem kodując ciąg znaków dwa razy sha1, potem porównałem z funkcją password() w mysql
Nie wychodzi to samo.

Czy wie ktoś co robi ta funkcja PASSWORD() bo w manualu nie jest napisane. Istnieją jakieś decryptery online?

Wesołych
agmakonts
Łamanie hasha to trudna sztuka, mogą być sole itp, poczytaj dokładnie o łamaniu hashy i tablicach tęczowych.

PS: Pozdro z Gli ;]
lwc
Jeśli bardzo zależy Ci na złamaniu możesz skorzystać z mocy swojego komputera np. za pomocą ighashgpu, który obsługuje karty ATI jak i NVIDIA + CPU oczywiście. Możesz także spróbować znaleźć serwis typu online hash crack, który zajmuje się także hashami typu mysql5. Nie ma niestety ich wiele, czasami dostępny jest passcracking.com albo onlinehashcrack.com, więcej nie znam, przynajmniej nie takich które obsługują mysql5 hash.

PS.
Jeszcze http://www.insidepro.com/eng/egb.shtml oraz http://hashcat.net/hashcat/
empuszek
Wiem że hasło jest hashowane funkcją MySql password()

więc żadnych soli chyba nie ma.

ighashgpu.exe próbowałem, ale odmawia mi współpracy przy wybraniu opcji mysql, wszystkie inne hashe działają

ma ktoś jakiś pomysłquestionmark.gif
Wstawie screen'a:

Komenda do programu:
ighashgpu.exe /t:mysql5 /unicode /c:csd /max:5 hash.txt
pause

jakoś nie daje rady zaskoczyć....

Pozdrawiam
lwc
Pewnie przez parametr Unicode, bez niego powinno działać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.