Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework]W jaki sposób zaczynaliście się uczyć Zend Framework ? analizując cały kod?
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
anonim1989
Witam.Uczę się od niedawna Zend Fremoworka .Ale niewiedziałem od czego zacząć ponieważ mam od niedawna zdobyłem wiedzę na temat programowania obiektowego.Zaczełem ogólnie od tworzenia prostej aplikacji w ZF.I od podstawy których uczyłem się na stronie http://www.heavymind.net/zend-framework-tutorial/. Chciałem analizować kod zastosowania baz danych ale widzę że to się bardzo pogłębia i niewiem czy warto go analizować? Nawet jak go analizuje to i tak niektórych rzeczy nierozumiem.Dlaczego tak jest a nie inaczej.Musiałbym mieć opis tych funkcji.Jak wy zaczynaliście się uczyć ZF?
melkorm
Jeżeli zaczynasz z OOP odpuść sobie zend'a, nawet jeżeli napiszesz aplikację z użyciem tego FW to zrobisz to źle. Zend to bartdziej biblioteka niż framework winksmiley.jpg
anonim1989
od czegoś trzeba zacząć.Wiem wszystko o co biega z OOP.Napisałem kilka klas .Analizowałem kod ZF..Ale tylko niewiem czy to ma sens.Ponieważ jedynie niewiem dlaczego aż to tak pogłębiają.I dlaczego tak a nie inaczej.
Przykłady z OOP wdziete z forum php to laytowo rozumiem.Ale ZF to wykonuje się tyle metod na raz że gdy pogłębiam się głęboko w kod to zaczynam go zamulać.
To od czego mam zacząć żeby potem przejść na ZF.Czego dalej się uczyć żeby potem przejść na ZF.
webdice
Cytat(anonim1989 @ 10.01.2011, 21:52:30 ) *
(...) Jak wy zaczynaliście się uczyć ZF?

Z dokumentacji.
muwie
Z stron www i też na youtube jest fajny tutorial na temat zenda.
uirapuru
anonim: nie odpuszczaj! mi to samo powtarzali - nie ucz sie, trudny, bla bla bla. Najważniejsza wytrwałość. Po roku wiele więcej będziesz wiedział smile.gif Polecam zacząć od poczytania o Zend_Tool, to dobre na początek. I skonfiguruj sobie dobre IDE (netbeansa polecam).
Daimos
Cytat(melkorm @ 11.01.2011, 00:50:49 ) *
(...) Zend to bartdziej biblioteka niż framework winksmiley.jpg

Oj to chyba trzeba napisać im petycje, żeby nazwę zmienili z Zend Framework, na Zend Library winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.