Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam programu do pracy na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ghostli
Witam,

od pewnego czasu zajmuję się programowaniem w php/mysql. Pracuję na serwerze postawionym na linuxie, jednak przydałyby się pewne usprawnienia. Mianowicie jedynym znanym mi środowiskiem pozwalającym na pracę bezprośrednio na serwerze jest WinSCP, lub wszelakie terminale typu PuTTy. Najczęściej posługuję się tym ostatnim, jednak nie muszę chyba tłumaczyć, że komfort pracy w takim środowisku jest znikomy. Dlatego też poszukuję programu (obojętnie czy pod Windowsa, czy Linuxa) pozwalającego na sprawną pracę na serwerze przypominających Visual Studio, czy wszelakie dobre edytory (chodzi przynajmniej o kolorowanie składni oraz obsługę myszki...). W googlu udało mi się znaleźć jedynie marne odpowiedniki puttiego czy klienty ftp.

Z góry dziękuję za pomoc.
webmaniak
A jakie masz uprawnienia do tego serwera? Jeśli jesteś tam adminem to zainstaluj sobie nx client. Najpierw instalujesz na serwerze, później na drugim systemie klienta i masz pełny dostęp do serwera. W razie problemów pisz. A co do programów do php, to pomyśl o phpdesigner->jedyna wada to kodowanie, krzaki mimo ustawień na utf-8, możesz również zerknąć na netbeansa ale tam trzeba za każdym razem uploadować pliki na serwer-to nie dla mnie, albo eclipsa-m.in. dodatek aptana-ale chodzi to jak żółw, dlatego używam geany smile.gif. A no bym zapomniał że jeszcze jest dreamweaver, który umożliwia pracę na serwerze w php.
Ghostli
Dziękuję bardzo, na pewno przetesuję podane pozycje. Na serwerze mam dość ogarniczone uprawnienia, jako że jest to serwer szkolny. Ale do nauki aplikacji internetowych bardzo przydatny smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.