Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Współpraca z Microsoft
Forum PHP.pl > Wortal > Newsy
DeyV
Nasze ostatnie ogłoszenie o przejęciu PHP.pl przez Microsoft było oczywiście żartem, wymyślonym przez itsme a zrealizowanym przy pełnej współpracy Microsoft Polska.

Akcent ten ma jednak większe znaczenie, niż tylko dowcip. Dlaczego? Firma Microsoft wyraża bowiem zdecydowane zainteresowanie inwestowaniem w technologie OpenSource, a w szczególności w programistów PHP. Zjawisko to daje się zauważyć nie tylko na świecie, ale i u nas w kraju (czego przykładem jest ostatni news o Azure dla PHP )

To jednak nie wszystko. Przedstawiciel PHP.pl (moja skromna osoba akurat smile.gif ) został zaproszony na organizowaną w Las Vegas - właśnie przez Microsoft, konferencję MIX 11 ( http://live.visitmix.com/ )

MIX11 by MIXEvent, on Flickr

Jak łatwo sprawdzić w Agendzie, program konferencji obejmuje cały przekrój informacji na temat technologi internetowych, zarówno w świecie Otwartego jak i Zamkniętego oprogramowania.

Na php.pl oraz naszym firmowym koncie FaceBook możecie spodziewać się bieżących relacji z całej konferencji, oraz - na pewno - przynajmniej kilku zdjęć z logiem php.pl w paru ciekawych miejscach świata. Serdecznie zapraszamy.
nospor
A czy już wiadomo na czym ta współpraca będzie polegać? Bo sam news o tym, że zaproszono Cię na konferencję, to (bez urazy) żaden news wink.gif
DeyV
Hah - to fakt - ale na szczęście na tym się nie ma skończyć smile.gif Możemy spodziewać się wsparcia w organizowaniu konkursów programistycznych, ciekawych i cennych nagród, sporej ilości materiałów szkoleniowych, i w sumie obie strony są otwarte na nowe propozycje - więc kto wie, co jeszcze się pojawi...
batman
@DeyV
Spotkamy się na tej samej konferencji, a nawet w tym samym hotelu smile.gif
hwao
Cytat
Na php.pl oraz naszym firmowym koncie FaceBook możecie spodziewać się bieżących relacji z całej konferencji, oraz - na pewno - przynajmniej kilku zdjęć z logiem php.pl w paru ciekawych miejscach świata. Serdecznie zapraszamy.

Jakie gadżety z logo PHP.pl masz? :-)

Bardzo mi się podoba pomysł z relacjami w miarę na żywo na facebooku smile.gif
nospor
Cytat
Jakie gadżety z logo PHP.pl masz? :-)

Palec od ręki deyva - kolekcja dla vipów - sztuk 10
Palec od nogi deyva - kolekcja dla vipów - sztuk 10
włos deyva - kolekcja publiczna - sztuk dużo
wink.gif

Cytat
w miarę na żywo
nie wiem czemu ale uznałem to za dwuznaczne stwierdzenie i rozbawiło mnie niesamowicie biggrin.gif
Deyv pamiętaj - piłeś, nie postuj na Facebooku wink.gif

edit poprawka co do gadźetu włosowego. Właśnie przypomniałem sobie zdjęcie Deyva - kolekcja również ograniczona wink.gif
DeyV
włosowa kolekcja bardzo ograniczona smile.gif

Mam za to designerskie koszulki z logiem php.pl - tak więc nie dam się nie zauważyć smile.gif
Rid
Nie, dziwi mnie współpraca Microsoftu zważywszy, że jedna z większych platform programistycznych mam na myśli Visual Studio .Net zawiera opcję programowania w tym języku.
Co do zaproszenia to się ,należało -najpopularniejsze forum jeśli chodzi o ten język programowania.
Może,w ramach podziękowań ,utworzą Państwo dział Silverlight ,bo jakoś się tutaj mało o tym pisze.Technologia ,dobra i łatwo ją zintegrować zarówno z PHP jak i ASP.Microsoft się ucieszy:)
Spawnm
Dział o silverlight zapewne by powstał już dawno temu gdyby było jakieś większe (chociaż mniejsze wink.gif ) zainteresowanie tą technologią ;]
A jak nie ma zainteresowania, to po co nam pusty dział?
batman
@Spawnm
To może w drugą stronę - otworzyć dział i wytworzyć zainteresowanie smile.gif
1010
Las Vegas - żeby nie był Kac Vegas biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.