Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: $_SERVER['HTTP_REFERRER']
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Prezes
$_SERVER['HTTP_REFERRER'] - kiedy to tak naprawde dziala? w sensie kiedy pojawia sie ten adres z ktorego przyszlismy czy jest jakas regula np musi byc z innego serwera. bo chcialem to zastosowacc ale mi nie dziala chyba ze zle to stosuje. bo chcialem to do statystyk dolaczyc no i mam cos takiego
[php:1:9ab6f272cd]<?php
$skad = $_SERVER['HTTP_REFERRER'];
//....
$sql = mysql_query("INSERT INTO dane .....");
//....

?>[/php:1:9ab6f272cd]no i zapisuje mi a raczej nic mi nie zapisuje. pewnie czesto jest tak ze ktos odpala strone poprzez wpisanie adresu ale sam testowalem na linkach z tego samego serwera i nic
Liko
A masz włączonego firewall'a questionmark.gif Bo jak tak to on czyści Refferera i nic nie zrobisz chyba, że wyłączysz to w ustawieniach firewalla.
rogrog
Cytat
[php:1:5635d5c1c3]<?php
$skad = $_SERVER['HTTP_REFERRER'];
?>[/php:1:5635d5c1c3]

Powinno być

[php:1:5635d5c1c3]<?php
$skad = $_SERVER['HTTP_REFERER']; //jedno R!
?>[/php:1:5635d5c1c3]

HTTP REFERER działa tylko wtedy, kiedy przekazała to przegladarka - to wlasnie przegladarka wysyla taka zmienna wraz z naglowkami

Cytat
'HTTP_REFERER'
The address of the page (if any) which referred the user agent to the current page. This is set by the user agent. Not all user agents will set this, and some provide the ability to modify HTTP_REFERER as a feature. In short, it cannot really be trusted.

krótko mówiac, to zalezy wylacznie od przegladarki, i nie można na tej zmiennej stuprocentowo polegac - natomiast jezeli Ci potrzeba do statystyk itp., no to oczywiscie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.