Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Kwadrat liczbowy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ar4
Witam,
potrzebuję napisać kwadrat liczbowy który będzie posiadał klasę bazową oraz dziedziczącą po niej klasę pochodną. Klas bazowa ma za zadanie losować liczby, przechowywać i wyświetlać w firmie obramowania HTML o boku określonej długości. Liczby maja być losowane, mają być całkowite oraz z określonego zakresu. Chodzi mi o to, aby np. kwadra o boku 4 przechowywał 16 liczb losowych w 4 wierszach i 4 kolumnach. Klasa pochodna ma za zadanie wykonywać wszystko to samo co klasa bazowa jednak ma spełniać warunek, a dokładniej suma liczb w każdym wierszu powinna wynosić tyle samo. Wartość sumy ma znajdować się w konstruktorze klasy.
Czy możecie pomóc?
Kshyhoo
Pewnie, że pomożemy. Pokaż swój kod, z którym masz problem...
ar4
To jest właśnie to z czym mam problem. Nie posiadam kodu, gdyż co zacznę pisać to mi nie wychodzi w ogóle i już kilka plików z kodem usunąłem, aż poprosiłem specjalistów z tego forum o pomoc. Szczerze to chwilowo mam dosyć tego PHP wink.gif wiem, że to normalne jak coś nie wychodzi, ale muszę być dzielny...
Kshyhoo
Napiszę jeszcze raz: pokaż swój kod - chyba nie zamierzasz poprosić o gotowca?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.